Promijenjen način razmišljanja
0
Kako je Švedska riješila problem prostitucije
Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zasto placati sex u svedskoj kada svedjanke daju djabe ?
sad ove kurafe mogu sa policijom u tal, ona klepi njemu pare i onda policija njega opet klepi po usima... a bolje je i jednom mjesecno platiti kurafu i izjahati je koliko hoces, nego ove nase kurafe placati mjesec da bi dobio jednom i opet je i to rizik, jer ako neki ponudi vise, džabe ti sto si placao mjesec.
Samo da ponovim: GENIJALNO!
Ne razumije zasto bi svedani placali skupe svedanke, kad mogu preko granice, dobiti skoro pa besplatno, rusija, poljska, estonia, latvia itd.
prosli mjesec uhvatili na djelu glavnog drzavnog tuzioca. Sto ce reci da tajnoj sluzbi taj zakon omogucuje da sruse bilo koga i bilo kad. Namontiraju mu "slucajno" macu i babo mu je ruco. Dobro dosli u demokratiju
Protiv sam da se zene iskoristavaju (u smislu bijelog roblja) kao tipa kad im uzmu pasose pa ih tjeraju protiv njihove volje, ali ne vidim problem ako ona to zeli da radi (misli da ce tako lakse zaraditi). Dok je dobrovoljno sa obje strane, stvarno ne vidim problem u pruzanju usluga.
Od mene ne dobije ko ne isce! Bresplatno!
ZASTO UOPSTE PROSTITUCIJA U SVEDSKOJ. PA BAR U TOJ ZEMLJI NEMA POTREBE ZA TIM, SVEDJANKE SU IZNAD SVIH TIH LAZNIH MORALNIH GRANICA.
Ja rjesenja i govana.
@mate druze problem je sto nema drzava nista od toga a ti bi da meces na njenoj teriji a da ne platis :)
neznam u čemu je problem ako ja nekoj dam para za sex,pare su moje radim šta hoću od njih,a i tjelo je njezino radi šta hoće sa njim,koga briga hoćul platiti ili će mi dati džabe,znači ako mi da džabe nije zločin a ako joj platim jeste,nema smisla ko je taj zakon piso
ali se vjerovatno povecao broj "parova" koji vezu zavrsavaju posle sat vremena
prostitutke će uvijek ostati prostitutke na može se reći da ih neko tjera..to je laž...ali eto, promjenit će one foru i idu dalje...najbolje je legalizacija kao u Njemačkoj i gotovo
Zanimljivo je kako se neke stvari cijenjene izvan Švedske, ali su prilično problematične u Švedskoj.Trava je uvijek zelenija na drugoj strani.
prostitucija ionako ide preko interneta i tu ne moze nikakav zakon nista... nista nisu uradili osim sto su prostitutke sa ulica otisle na kompjutere
znaju ljud ZNAJU, a ne ko mi balkanci glupi, ponosni,glupi
nas ovi inspektori za prostituciju znaju koje se prodaju, i oni su jedni od klijenata! Živim u malom bh gradu, i znam konkretan primjer! Zna više od pola grada da je inspektor za prostituciju klijent jednoj što prodaje, i niko ništa ;)