Komentari (84)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Gdje li je Mia Martina da nam ovo objasni? Eminentni stručnjak za fašističke simbole...
...ništa, samo odradite rebranding...nako ko čiča dražini sljedbenici...
pa da kad su mogli srbi cetnike rehabilovati ja predlazem da dobre bosnje rehabilitiraju handzar diviziju ...a u modi neka bude fes sa svastikom
...ma, svi su svoje rehabilitovali...zato nam i jeste ovako "fino"...
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Sreća što je od svih trivijalnih geometrijskih likova Hitler izabrao upravo ovo, a ne npr. krug, jer bi sad analno-retentivni politički korektni papci svih vrsta bili u stanju da zabranjuju automobile i bicikle.
Bosna puna stecaka sa svastikama
sve lik plagirao, sad ne možeš ni dignuti desnu ruku da pozdraviš nekoga odmah si nacist!
Jos jedan znak pogresno iskoristen/protumacen, kao i ostale knjige/religije danas.. Stash kad svako to prevodi, kako mu se digne..
Još kad bi ovi domaći novinari znali i da su je predislamski Bošnjaci koristili kao jedan od simbola: https://33.media.tumblr.com/663d4b636cb355cbc32da10ce10684a0/tumblr_mmg261pQtY1qe4ueso1_500.jpg http://svarozikrug.weebly.com/uploads/4/2/4/4/4244718/8572180_orig.jpg
mislim da ima razlike izmedju svastike i ovog indijskog znaka, polozaj znakova je razlicit...
http://2.bp.blogspot.com/-2k9dRBgbSQk/U4tqHnd3pwI/AAAAAAAAZUA/vAV0oR6Le2w/s1600/swastikas.jpg evo kad ti imas mozga pa vidi!!
Svastika je simbol sreće i BOGUMILIMA bila, pretražite na googlu stećke bogumilske i vidjet ćete slike.. samo što je ta sreća donjela nekima nesreću pa se više i ne koristi kao znak za sreću...
Nekome je i sad simbol sreće
Isto tako je stari Rimski legionarski pozdrav postao nacisticki simbol i danas ima potpuno drugu konotaciju. Isto tako je uzvik "Za dom spremni" prije NDH imao benigno znacenja ali ga je NDH izvela na los glas i danas ima negativnu konotoaciju pa mi je tim cudnije kako to ne shvate pojedinci.
Da upravo o tom posizanju ruke pricam. Zato su mi smjesni pokusaji opravdavanja nedavnog skandala sa onim fudbalerom gdje su pokusaji opravdanja kao argument navodili izvorno, relativno bezaleno znacenje tog pozdrava a pri tome potpuno ignorisuci cinjenicu da je taj pozdrav usljed NDH izveden na los glas isto kao sto je to svastika ili legionarsko podizanje ruku i da danas ima potpuno drugacije znacenje.
Upravo tako. I u Hrvatskoj su rascistili (makar zvanicno) sa Za dom spremni, samo kod nas jos neki misle da je to ok pozdrav.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Nastao je tako sto su velika britanija i francuska objavile rat njemackoj, eto na taj nacin je nastala, U to vrijeme su te dvije kolonijalne sile napravile gresku a sve do te b sporne objave rata su mislili da ce se njemacka i rusija izmedju sebe unistiti, samo malo su se presli...
a ne trebali su dopustiti da ih Nijemci naguze, kao neki, svatko svoje brani i dobro da su Francuska i Britanija objavile rat ludom Hitleru!
Kako ce ih naguzit kad to uopste nije bio plan njemaca, sav taj nered su stvorili britanci i francuzi tom objavom rata, sto ti je danas amerika do prije 2ww bila je velika britanija a s njom i francuska. Njemci su tad htjeli samo vratiti dio poljske i austriju u svoje okvire ali to kolonijalcima nije pasalo jer bi na taj nacin njemacka bila jaca sto se tice resursa... Nije im ni bilo u plano ono sto je kasnije nastupilo... To ti je isto kao sto danas obama "brani" ameriku u drzavama bogatim naftom cisto zbog resursa i nista drugo...
Kamo srece da je Hico pobjedio,,,svi bi mi danas njemci bili...
Nešto nisam baš najsrećniji što u Mostaru u zadnjih 18 godina imaju ulice po fašističkim zločincima Lorkovićima i Vokićima ,ali EU to ne dira.
ti pojma nemaš,Lorkovića i Vokića su ubile ustaše u Lepoglavi jer su bili za saveznike pa ih zato evropa i ne dira.A na kojoj strani je bio Alija I. u 2.sv. ratu pa dobi trg u sarajevu?
A do 1944 su u vladi NDH radili ko kuhari?
http://youtu.be/AREVLRSL_rQ
Svaka druga garaža ima ovaj križ nacrtan. Kontam neko upratio ko vozi njemačka auta, pa da je lopovima lakše valjda.