Svijet
23

Izraelski vojnici priveli šestogodišnjeg dječaka, aktivisti snimili hapšenje

Klix.ba
Izraelske odbrambene snage (IDF) u utorak su privele šestogodišnjeg dječaka koji je navodno napao jednog vojnika.

Israeli occupation forces arrest of activist, and head of board members, of the Palestinian Popular Struggle Coordination committee, Munther Amira,and 6 year old child,Abdallah Lutfi Yousef.From Aida refugee camp.اعتقال قوات الاحتلال للناشط، ورئيس اللجنة التنسيقية للمقاومة الشعبية منذر عميرة .والطفل عبدالله لطفي يوسف، 6 سنواتمن مخيم عايدة Munther Amira

Posted by Popular Struggle Coordination Committee on Tuesday, November 17, 2015

Izraelska vojska je osim dječaka privela i aktivistu Komiteta za koordinaciju narodne borbe (The Popular Struggle Coordination Committee) koji se pokušao obračunati sa trojicom pripadnika IDF-a.

Russia Today prenosi da je riječ o dječaku Abdallahu Lutfiju Yousefu, dok je aktivista Munther Amira, a sve se odigralo u izbjegličkom kampu u blizini Betlehema u Zapadnoj Obali.

Nakon što je šestogodišnjak odvezen u vojni kamp u blizini Betlehema ubrzo je i oslobođen, dok se Amira i dalje nalazi u pritvoru na nepoznatoj lokaciji.

Nasilje širom Izraela i okupiranih palestinskih teritorija posljednjih nekoliko sedmica doživjelo je višegodišnji vrhunac. U napadima je ubijeno najmanje 12 državljana Izraela i 70 Palestinaca.