Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ovaj napad izraela je takticki i za cilj ima nekoliko stvari, politickih, vojnih i drugih. (to ce se vidjeti u narednim sedmicama.) provokacija hamasa je imala za cilj da otpocne konflikt. vjerovatno je ovo bila igra obavjestajnih sluzbi a sve sa ciljem mijenjanja pozicija za neki naredni put, za neki naredni rat.
Ne bih se osvrtao na duboko umne komentare gospon Cike ali : \"Generalni sekretar UN-a Ban Ki-moon ponovo je zatražio izvještaje s Bliskog istoka, istakavši kako je zabrinut za humanitarnu situaciju u Gazi.\"... koga ba oni vise foliraju....
Niste dobro upoznati sa situacijom na Bliskom Istoku.Prvo Arapi kao jedan narod, a kamoli nacija vec odavno ne postoje. Razlike između Iracana i Egipcana su kao razlike između Francuza i Portugalaca. Klasicni arapski jezik nije uopce vise govorni, nego je postao kao latinski prema drugim romanskim jezicima. Onda su i vjerski razdijeljeni (sunije, šiti, krscani...itd), a politicki da se ne i negovori, tako da je njihovo ujedinjene iluzorno.Sa druge strane, Izrael ima nuklearno oružje...sto i te kako treba imati u vidu kada se igrate strateskih igara, jer on sa tim oružjem moze citav Istocni Mediteran pretvoriti u radioaktivni pijesak
Za Izraelce možeš reći svašta ali nikako da su glupi. Ova izjava je vrhunac neupućenosti.
@Realan Sve to stoji, stim što kreiranje Izraela tamo gdje je zapad to zamislio je neprirodno i neodrživo, da ne pričam tek što Arapi i muslimani nemaju apsolutno nikakve veze sa zlostavljanjem jevreja kroz istoriju, a sada plaćaju cijenu. Kada nedostane para i zapadu i moćnim jevrejima na zapadu oni u Izraelu će platiti ceh, i to od strane muslimana sa kojima su u principu bili uvijek u ok odnosima, dok zapad nije odlučio da iskoristi njihovu nevolju da bi \"oslobodio\" svetu zemlju i \"osvetio\" se muslimanima. To je ono što je žalosno i što Jevreji u Izraelu ne shvataju, a kad shvate bojim se da će biti kasno za njih.
Izrael navlaci samo veci gnjev na sebe i nastavak stradanja nevine sirotinje a i osvetnicki raspolozenih ratnika.Zlo koje cine Palestincima ce im se obiti o glavu kad tad.Nevjerovatno je sto se radi tom jadnom narodu kome otimaju zemlj.naseljavaju Cife a njih guse i istrebljuju.Ako se ikada ujedine Arapi to ce biti kraj Izraela.Iako smatram da je trebalo dati i palestincima drzavu i time rijesili napokon ovo stradanje za koje Arapi snose najvecu krivicu izdajnicko diktatorska Arapska Sprdnja koju cuva zapad od svog naroda!
Hamas je PREKINUO sestomjesecno primirje 18.12.2008. i nakon toga u sedam dana na Izrael ispalio vise granata. Nije mi zao Hamasa jer su dobili sto su trazili. ZAO MI JE obicnog malog palestinskog covjeka.
Izraelci tupav narod? samo totalni glupan ovo moze izreci
Židovi su vjekovima bili izloženi antisemitizmu koji je kulminirao u II svjetskom ratu. Ono što oni rade od tada do danas je odluka da im se istorija više nikada ne ponovi. Daleko su oni od nekoga ko se može nazvati glupim, dapače. Veoma su obrazovani, zauzimaju ključne pozicije u svijetu, posebno u USA i svi su posvećeni istom cilju, da se istorija ne ponovi. Zajedništvo je ono što nedostaje Palestincima i svim ostalim Arapima. Kad bi tu bilo zajedništvo, jedinstveni cilj, Arapi bi mogli biti ravnopravan pregovarač Izraelu. Ovako razjedinjeni, pod uticajem različitih vlada u svijetu, pored prirodnog bogatstva, predmet su manipulacije i terora.
Ja mislim da je krajnje vrijeme da se arogantni i umisljeni zapad pozabavi ovom problematikom prije nego vrag odnese sve u p.m.
well... jevreji su se pokazali mnogo drugačijim od tupavih naroda, i pogotovo su otporni na izumiranje. ali mi ih je žao jer će opet platiti cijenu rastućeg antisemitizma a sve samo da bi \"čuvali\" svetu zemlju za svoje zapadne \"frendove\". žalosno.
Izrael je veoma glupa drzava i zbog toga nece opstati. Mislim, kroz vrijeme je dokazano da tupavi narod izumre.