Komentari (77)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
..Izrael, inače stara evropska država
dobri su ovi adolfovi ucenici - sve perfidniji djubrastiji licemjerniji..... prekucali su brkicu doktrinama - vojno politicki ekonomski propagandno obavjestajno oruzano.....
@pasije popodne 1992 - koliko se ja sjecam mamutišnjaci nisu nikog zatvorili u koncentracioni logor ni u proslom ni u sadasnjem vijeku. tako da je tacno = zidovi = adolfovi ne ucenici - nego apsolventi :)
@pasije popodne 1992 - je l ti to Galijašević mentor pa bubaš? ili si moroniziro totalmente? pokušaj sa gudrovinom bice ti lakse :) vidis li bosnjake u noci kako lebde u tvojoj sobici :D
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Problemi nastaju pojavom cionistickog pokreta. Njegovom pojavom se jasno razdvaja židovstvo kao vjera od cionizma koji je politicki pokret sa jasno odredenim ciljevima. Kada je taj pokret ojacao za svoj prioritet je uzeo formiranje židovske države. Imali su nekoliko prijedloga u vezi s mjestom na kojem ce formirati državu svih židova. Medutim, na kraju su odlucili da to bude Palestina jer su smatrali da je to «Obecana zemlja» koja je rezervisana samo za židove. Tadašnji ministar vanjskih poslova Velike Britanije bio je židov. On je javno dao obecanje da ce biti osnivac židovske države u koju ce se okupljati židovi iz cijeloga svijeta. Tada je Palestina bila u sastavu Osmanske države pa su se obratili halifi zahtjevom da im proda Palestinu. Obecali su milione zlatnih funti za kupovinu tog dijela islamske države. Obecali su i veliko bogatstvo dati licno halifi ako usliša njihove zahtjeve. Naravno, halifa je to energicno odbio. Njihov odgovor na to bio je razvijanje unutrašnjih nemira u islamskoj državi koji su na kraju rezultirali ukidanjem hilafeta. Poslije toga dolazi okupacija islamskih zemalja i s njom židovska okupacija Palestine koja svoj danak u nevinim žrtvama uzima i danas. Dakle, cionisticki pokret je glavni razlog i zagovarac sukoba izmedu nas i njih. Medutim, kada je u pitanju vjerovanje, onda je tu stav islama jasan. Islam blagonaklono gleda na židovstvo. Cak su u mnogim pitanjima bliži nama od kršcana. Oni ne dozvoljavaju trojstvo, svinjsko meso je i njima zabranjeno, upotreba kipova nije dozvoljena, itd. Dakle, sukobu izmedu njih i nas nije razlog vjerovanje nego njihov pogrešan postupak prema nama, kako prilikom opsade Medine u historiji, tako i danas prilikom okupacije Palestine.
Fenomenalna mi je ova bosnjacka mrznja ka jevrejima i svemu vezano za Izrael. Nije mi jasno sta je to i odakle ko nas zadoji s tim da moramo uzimati stranu u tudjim problemima ko da nemamo svojih. Cionisti ovo ono a ne znamo ni sta to znaci? Mrzimo nekog u necije tudje ime. Pa onda amerikanci supci itd. Treba shvatiti da Palestina ne postoji kao drzava njenom raspadu nisu kumovali samo "amerikanci" vec i arapske zemlje koje su jamile svoj dio kolaca. Pomirite se s tim, i googlajte malo ebemu
a vidis meni je fenomenalna bosnjacka mrznja prema Turcima samo zato sto su im Srbi i Hrvati nabili komplekse, dok se, s druge strane, Srbi ponose podrzavanjem Rusije, Grcke itd., kao sto se Hrvati ponose svojim katolcanstvom i papom.
@abdali kao i svi napaceni bosnjaci brkas etos i religiju, nazalost prosjecan bosnjak jedini identitet vidi kroz upraznjavanje islama. Nije ni cudo kad necemo da znamo ni za sta dok nisu ONI dosli. A da IH ne volimo nije istina naprotiv posebno u Seheru. Ja ne, jer nam nista nisu dobra donijeli za razliku od ostalih okupatora. Sta imamo zajednicko s njima? Zasto da se poistovjecujemo sa gorim od sebe? I kako to nas ONI podrzavaju?
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Prvi april je davno prosao, a ovo sto sam procitala je kao bajka. Nesto se desava, a sta uskoro ce se znati.
Spojiti će gazu sa ostatkom svijeta tako što prestanu sa okupacijom PALESTINE!
U prijevodu, prave ostrvo na koje ce se ih povremeno protjerati sa preostalog teritorija u PALESTINI, i u potpunosti ocistiti ..
Nakon sto su im uzeli zemlju pod izgovorom svijetu da je to "sveta" jevrejska zemlja svijet je samo zazmirio na genocid koji se desava zadnjih 70 godina.........cifuti su sadasnji nacisti samo sto ih njihovi prijatelji iz sad-a i ostalih cifutsko kontroliranih drzava podrzavaju(citaj NATO).Ali ajd obrisace i njih netko jednom ali totalno........ionako su bolest ove planete ti cifuti koji su trebali nestati 40-tih.....tek danas vidimo da bi svijet bio barem malo bolje mjesto.
samo se nadam da neće ovi iz Gaze odmah iskoristiti to za polijetanje kamikaza direkt na Izrael. Ionako sve donacije spiskaju na rakete koje ispaljuju iz bolnica i naseljenih podrucja tako da mogu glumiti vjecne zrtve kad Izrael uzvrati
"...ali otokom će upravljati Palestinci i međunarodna zajednica." How, yes, no. Zidovi da uloze 5 milijardica pa da prepuste upravljanje nesposobnima ili da ga prvom prilikom potope na dno. Aha, bas su zidovi inace poznati po bacanju love ni u sta. Bezveze samo loze ljude. Fascinantno mi je kako sacica zidovcica (kojima ni holokaust nije mogao nista) u nekoj kvazi-drzavici na istoku drzi u saci cijelo podrucje i iritira milione. Neki, khm, khm, veliki ratnici ne smiju prismrditi Izraelu.
hamas podrzao ideju?
Tako i četničko nastrojeno stanovništvo u Podrinju i Posavini isto govori i za protjerane Bošnjake ili njihove potomke koji se vraćaju. Samo umjesto riječi cionisti, oni koriste riječ muslimani. Prijete. Desi se da nekog i premlate. Neprijateljski raspoloženi prema povratnivima baš kao i Palestinci prema Židovima.
koji si ti demagog
Otvaraju im vrata prosperiteta u vidu ajfona, vijagre, nutele, versaćija, stranih turista oni će njih na fin način kultivisati :) pustit ih da malo vide dunajluka, naprave sebi poredak ko u mravinjaku, stvore estradu pjevačko-starletsku, snime show big brother. Zayebi kamenovanje tenkova, daj bijelu šulju da se piči na pjevače.
Koga ovi hebu?