Komentari (235)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
To je ono kad ljudi arapske običaje miješaju sa vjerom. Muslimanima najvažnija žena na svijetu, Ajiša, imala lice otkriveno, a oni bi da svoje pokrivaju. Znamo da se ovo preko lica stavljalo arapkinjama da im pijesak ne siječe lice prilikom hodanja kroz pustinju, ukoliko bi došlo do pješčane oluje. Muškarci su imali duge brade i njima nije trebalo, dok je kod žene lice osjetljivo i nezaštićeno. E sad što neko misli da ako arap nosi pelene, da je i to po vjeri, to je do njega. Zabraniti nindže.
...isto je slučaj s svinjetinom ...zabranjena zbog podnevlja i visokih temperatura ..a već kod nas ona je preporučljiva radi imunitata ..
Ma ja Njemacka puna pijeska i pijescanih oluja sve to treba deportovat odakle je ta zaostala kultura i dosla
PRIKAŽI ODGOVORE (21)
Ja bih zabranila burku jer nema potrebe za skrivanjem, nije mi ugodno naci se medju 10 nindzi, malo straskasto ali pokrivanje maramom je skroz ok nemam nista protiv. Burka nooooo!!!!!
@BuggsBunny koliko je vas nas zeznulo, kažete da vam je 22 a kada se skinete jedva 12
Oni kao smiju svoje običaje donositi u Njemačku a zašto neKo ne pokuša svoje običaje da nosi u arapski svijet? UBILI BI GA ODMAH. Zabrana ovih nindža pod hitno i u BIH , šteti međuvjerskim odnosima . Dr S
@OGM Znam da je postojao taj zakon u bivšoj državi ali sam mislio da nije preuzet nakon raspada SFRJ . Dr S
Na koji ce se zakon pozvati ? - Burka doduse nije nikakvo vjersko obiljezje nego ostatak konzervativne kulture iz proslosti koja danas djeluje primitivno.
Ja ih ne bih zabranio nego polio benzinom i zapalio zajedno sa ovim prnjama primitivnim.
Izvini, al` ti si gori od njih.
ko prikaze i aveti
https://www.youtube.com/watch?v=JS2c4g6PJtU
Ovim indijancima treba zabraniti ovakve provokacije cim prije treba sasjeci u korijenu.
Ne bih nesto da se mijesam u vjeru i obicaje....ali moje misljenje je, da dosta dobre ckapi propada pod ovim haljama!!! 😊😊
Ova lijevo je riba do jaja!
QRCEM PROTIV NIKABA,HIDZABA I BURKE!
Ovo je pitanje evolucije pojedinih naroda. Arapi neće doći na Europski nivo ni za 200 godina. Ne poštuju i mrze Europske i kršćanske običaje i tradiciju. S druge strane hrle u Europu, po svaku cijenu. Žele nametnuti svoje. Kakvi su to mentalni sklopovi ići tamo gdje ti se ne sviđaju običaji i pravila. Kako bi se sproveli da je obrnuto.
Kakvo skretanje pažnje sa stvarnih problema.
Ja bih lično to odmah zabranio i u BiH, jer ninđe i deda mrazovi samo nevolje mogu donjeti, nikada oni za nas Bošnjake nikakvo dobro ne mogu polučiti. Ovo naseljavanje i ekspanzija njihovih dolazaka, te kupovanje nekretnina i prirodnih bogatstava u Sarajevu i okolini če nas sigurno sve vremenom skupo koštati, hajrovat če likovi poput seljačića Berila, Hrasničkog đilkoša Senaida Memićate, pojedini građevinski tajkuni i njihove familije, dok če Bošnjački narod na kraju biti največi gubitnik.
Ove burke su nosile Bizantijke i Perzijanke u predislamskom dobu..pokrivale su se ovako kako bi isticale svoju različitost od žena nižih slojeva, a na njih su se kasnije ugledale neke muslimanke i promjenile namjenu takvog pokrivanja pa su time pokazivale pripadnost istoj vjeri-islamu.. iako to prekrivanje lica u Kur anu nigdje nije spomento..tako da ovo nema veze sa zivotom, i treba zabraniti..
@Destroyer3 ma meni ni iz dzepa ni u dzep sto se kaze..briga me vala..samo kazem odakle ti poticu te burke...i da se muslimanke ovako ne trebaju pokrivati...
@mimi1 Mislim da najstariji pisani spomen o pokrivanju zene dolazi jos iz starog Asirskog carstva. U njemu se spominje da je dozvoljeno glavu pokrivati samo zenama visokog staleza , a sirotinja mora hodati gologlava :))Naravno, zene ko zene , gotovo svaka voli gledati sapunice i imitirati svoje junakinje, a zene iz visokog staleza u to doba su bile neko kome se divilo i koga su zene imitirale.
sta vise iko razmislja, ovo treba zabranit odma svugdje. ovo je van svake pameti.
Stvarno uredu marama ali kada ove vidim LICE MI NA SKLOPLJENE SUNCOBRANE