Oglasio se ambasador
103

Iranci reagovali na izraelski napad na zgradu ambasade u Siriji, najavili odlučan odgovor

V. K.
Iranski ambasador u Siriji Hossein Akbari
Iranski ambasador u Siriji Hossein Akbari
Iranski zvaničnici reagovali su povodovom posljednjeg izraelskog napada u Siriji u kojem je pogođen i dio ambasade ove zemlje te ubijen visokorangirani dužnosnik Iranske revolucionarne garde.
Među prvima koji se oglasio bio je ambasador Irana u Siriji Hossein Akbari koji je rekao kako je Izrael još jednom djelovao protiv međunarodnog prava izvršivši napad na iranski konzulat u Damasku.

"Cionistički režim je počinio još jedan zločin i gađao je zgradu iranskog konzulata koja je bila pored same ambasade", rekao je ambasador te je rekao kako će Iran izvesti odlučan odgovor.

Također, govorio je i o detaljima napada.

"Izraelski borbeni avioni F-35 sa okupirane Golanske visoravni gađali su zgradu sa šest projektila", rekao je ambasador te je rekao kako je bio u zgradi u toku napada.

Poručio je i kako je u napadu stradalo 5-7 ljudi.

"Izraelskom režimu nije prvi put da čini ovavke zločine. Izraelska vojska i ranije je napadala diplomatska predstavništva i ambasade", zaključio je ambasador.

Podsjetimo, u napadu je prema pisanju medija stradao i Mohammad Reza Zahedi, visokorangirani dužnosnik Iranske revolucionarne garde.