Svijet
166

IDIL-ova djeca se obučavaju za krvave pohode: Nevjernici, mi ćemo biti ti koji će vas zaklati

Klix.ba
Pripadnici IDIL-a snimili su novi propagandni video u kojem prikazuju trening kamp za obučavanje djece iz Kazahstana za vojnike.

Video je producirao medij terorističke grupe Al Hayat Media Centar i ima tri prevoda, uključujući i engleski jezik. Na snimku se vidi grupa djece obučena u vojne uniforme kako vježbaju pucati iz oružja i drže zastavu IDIL-a.

"Upoznajte novu braću iz Kazahstana. Odgovorili su na agresiju križara hidžrom i pripremaju sebe i svoju djecu za dobro poznati put i povrataka Allahu.. Nalaze se u kampu gdje se pripremaju za borbu protiv nevjernika i politeista ...", navodi se u snimku.

Djeca u ovim kampovima uče arapski jezik, izučavaju Kur'an čije su učenje IDIL-ovci "prilagodili" sebi, uče IDIL-ove slogane, te rukovanje oružjem.

"Nalazim se u trening kampu. Ja ću biti jedan od onih koje će vas nevjernike zaklati. Bit ću borac", rekao je dječak Abdulah smiješeći se.

Najmanje 300 Kazahstanca doputovalo je u Siriju kako bi se priključilo IDIL-u, navodi se u podacima Državne sigurnosti Kazahstana. Polovina njih su žene.

Osim djece, na snimku se vide i odrasli borci koji vježbaju rukovanje sa snajperima i novim oružjem iz SAD-a. Njihov učitelj istakao je kako će vrlo brzo njegovi učenici biti spremni za borbu.