Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
znam samo da ga nisu talibani ubili
Samo malo da se ispravim. Ovdje "najvjerovatnije ni Kubanci ne bi dozvolili Sovjetima da postavljaju nuklearne projektile na Kubu", treba izbaciti "najvjerovatnije", jer je Kastro tek nakon Zaljeva svinja i nekoliko atentata proglasio Ameriku neprijateljem i dao dozvolu SSSRu da uspostavi svoje baze (kasnije i nuklearke) na Kubu.
ups na pogresan komentar ja postavi :D
Zbog toga što je istina koju bi trebalo vlastitom (američkom) narodu saopštiti ponižavajuća za vladu SAD-a. To jako dobro oslikava komunikacija između dva lika u jednom filmu: - nakon što Amerikanac ponizi sagovornika po pitanju njegove nacije ovaj mu odgovori: "Mi barem ne ubijamo vlastite predsjednike". O tome koliko je Amerika jedinstvena zemlja najbolje svjedoće ubistva predsjednika ove države kao i više neuspjelih pokušaja ubistava.
Nismo imali državu u to doba ali "Ševe" haman več onda mlatile gdje stignu ...
...mit je samo zato što to Ameri kažu da je mit...e sada kome je to i dalje mit to je druga priča...to što više milijardi ljudi zna istinu i što je prozrela tu glupu Američko-kukavičku politiku i odnos prema ostatku svijeta nema nikakav učinak na daljnji stav istih tih američkih divova da je to mit i ostao...i ostaće
Naravno da jeste.. Cisto sumnjam da ce se americki vrh javiti sa izjavom: MI SMO TO URADILI :)
Mit o Kenediju se namjerno širi i daje mu se pijetet koji, objektivno, ne zaslužuje. Zadnja istraživanja, a koja su objavljena, pored ostalog i na National Geographicu, govore da je bio jedan od najlošijih američkih predsjednika. Javnost je bila zasljepljena glamurom i bogatsvom porodice Kenedi i ljepotom gospođe Buvije. Ubistvom su od njega napravili žrtvu, jer su skandali vezani za njega prijetili da eskaliraju u neviđeno nasilje. Napose zbog toga što su postojaleozbiljne indicije, a malne i dokazi da ga je vrbovao, preko Merilin Monro i ruski GRU. Sasvim je nevažno ko ga je ubio. Uklonjen je i to je dovoljno. Pogotovu što su se skoro istovremeno dešavala ubistva Osvalda, Rubija, M.Monro, hapšenja ruskih špijuna-spavača po Americi. Naravno, ovo kažu istoričari po zadnjim i najnovijim istraživanjima. Mene, zapravo, zaboli. Rođena sam daaaaaaavno poslije. Ovo sam jedan u nizu dokaza kako je lako manipulirati narodom, i da svijet voli blještavilo, a ne vidi ništa ispod površine.
Ma, ubio ga ljubomorni muz. Guzio je, brate, previse!
Aj vidite ovaj prilog na kraju ove emisije Paralela o nevjerovatnim sličnostima između ubistva Linkolna i Kenedija. Zadnji prilog ove emisije kome se ne gleda cijela a ima još o Kenediju u ovoj epizodi. https://www.youtube.com/watch?v=y0Qj64ZJn6o
Obična urbana legenda, ne mogu da vjerujem da jedna emisija koja eto lafo pokusava biti ozbiljna, ovo predstavlja kao cinjenice. A pola svijeta zna da vecina ovih podataka nisu tačni.
Evo i objašnjenje. http://www.snopes.com/history/american/lincoln-kennedy.asp
jbo vas on...jeste i naporni sa njim
Ma smaknut covjek, kakav atentat, kakv bakraci... Fol Oswald ga ubio, nidje veze...
od svega je jedino sigurno da su ga ubili republikanci ...a sad...hiljadu razloga...
Zašto se pamti, čovjek je bio oličenje diplomatije u ljudskom obliku. Uspio je eskivirati nuklerani holokaust, na način, da uopće nije odgovorio na drugi telegram Nikite Hruščova, pravio se da ga uopšte nije zaprimio, dok su njegovi savjetnici zagovarali opći nuklearni napad na SSSR! Drskost se isplatila,
...razumni najčešće naj­ebu...a k­určevi generali ko i obično, samo da je rata i bombanja...
Jasta, diplomata i po. Toliko je bio dobar diplomata da mu je jedini nacin da se dogovori sa kubancima bio da pokusa ubiti Kastra 638 puta. Tako dobar diplomata da je otvoreno atentirao svog saveznika, presdjednika Juzne Koreje Ngo Dinh Diema, da bi mogao staviti nekog na vlast ko ce raditi sve sta mu JFK kaze. JFK je ujednio i bio najveci zagovornik vijetnamskog rata, tako da ta teorija o JFKu kao neki miroljubac svetac diplomata pada u vodu.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)