Komentari (94)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
jadna djeca a tolike milijarde idu u oružje pod izgovorom da \"nekome bude bolje\"
NEDO BOG NIKOM!!!!!!!!!
koliko od ovoga uzima BHTelecom?
Kako iko od nas može biti slijep na ovakvu nesreću...Ljudi pomozite..pa djeca nam umiru pred očima...Zar čemo to dozvoliti???? Majko mila ako ima kakvih pametnijih prijedloga kako da se dođe do pomoći za njih osim ličnih ulaganja javite...2 km jelo za jedno dijete...Spasimo koliko možemo jer ovo zlo je i u našim rukama ne samo u Božijim..Da im dragi Bog podari snagu da prežive sve ovo
Prvo, re isu ne dam pare Drugo, zao mi je djece, ali HALO. Kada ih pravimo, preuzimamo odgovornost za njih
Rei.su-l-ulema Islamske zajednice u BiH u svojoj je prvoj ovogodišnjoj ramazanskoj hutbi (05.08.2011. godine) održanoj u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, zabrinut stradanjem naroda u Somaliji izazvanim dugotrajnom sušom, pozvao na solidarnost i pružanje pomoći koja bi se prikupljala u džamijama putem sergije drugog petka ovoga ramazana. Tim povodom Vjerskoprosvjetna služba Rija.seta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini preporučila je svim hatibima na području IZ-e u BiH i Bošnjačke dijaspore da u petak, 12. augusta 2011. godine, nakon džuma-namaza organizuju sergiju radi prikupljanja pomoći narodu Somalije.
ZAPADNA CIVILIZACIJO !
pa šta koji k rađaju tolko djece. ko kad ništa ne rade pa samo \"daj da se g*uzimo\"
Neka ide Svijet u pm!
A ovaj za Eta daje stotine miliona,ja svijeta!
Medecins sans frontieres www.msf.org Po mom misljenju jedna od najboljih organizacija i gdje pare koje se uplate stizu brzo i najefikasnije! Unicef je isto alternativa.
da li postoji kod nas neka organizacija koja bi direktno pomagala ovakve vidove pomoci?bez ikakvih posrednika ?...sve bi sigurnije bilo sto se tice i novca i hrane i svega....a ne da neko zaradi preko ovakvih humanitarnih organizacija sto sam sigurna da bi se desilo
i da... ovi koji se furaju na to da je dzaba pomagati...jer ce pola love otici na neke bogatase...onda nek malo prokontaju...pa shvate... da i ona druga polovica moze spasiti par hiljada djecijih zivota! neko rece da je ovo test - i kako stvari stoje - slabo nam je krenulo ta ljudskost!!
na prvoj slici se nalazi majka sa jednim djetetom u narucju... u pitanju je djete koje je prezivjelo. Drugo dijete koje lezi je par dana prije fotografije umrlo od gladi i zedji... majka se nije usudjivala to prijaviti...jer bi joj oduzeli hranu za to mrtvo dijete - i vjerovatno tako ovo u narucju nebi moglo prezivjeti! Gledati svoje mrtvo dijete danima i praviti se kao da je zivo...to je uzasno! 29.000 djece!!!! u toku par nedelja!!!! djece - koja ne znaju da negdje tamo postoji bijeli svijet - koji sve to prati - ali ne pomaze! Zamislite da se radi o vama. Zamislite da se radi o vasem malom andjelu!Imate brdo mogucnosti - svaka marka mnogo znaci!
A sta to \"cuke\" ne treba paziti i brinuti se o njima? Po cemu si ti superiorniji od psa mamlaze jedan?
Ma trebaju se samo na Bangladeš ugledati i ćao
Desalinizacija i navodnjavanje je jedino moguće rješenje za razvoj poljoprivrede (košta nevjerovanto puno), međutim tu izgleda ima puno više jer davno bi taj problem bio saniran.....