Komentari (77)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bravo! Velik napredak za jednu zemlju poput Turske. 👏👏
Čuj zemlju poput Turske, kao da je Uganda, Namibija, Ruanda...
Pogriješno si me shvatio. Samo 4 zemlje u svijetu imaju svoj avion 5 generacije koji je napravljen izvršio prvi let. Amerika, Kina, Rusija i sada Turska. Isto i sa dronovima. Turska je u top 3 zemlje. Amerika, Kina i Turska. Biti u ovom rangu zemalja je velik napredak.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Taman da Erdoan proda svom jaranu Vučić 10 komada, a nama da govori da je uz nas i da nas podržava
Kupite i vi kao Vučić ili ste vi navikli da prosite, kao vi ste muslimani pa vam neko treba pokloniti.
ne bi NATO pustio da se prodaje F-16 pojedinim drzavama poput Srbije. Teske bi sankcije pale
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Masallah Masallah nek ste začepili usta svima koji su mislili da nikad neće ni poletiti on uskoro dolazi. Najsličniji je američkom F22 Raptoru. Turska jedna od 5 država na svijetu koje proizvode borbeni avion 5. generacije. A KAAN je samo kap u moru turskih projekata slijedi turski nosac aviona ostalo sve imaju i to domaće i to Velo ubojito i efikasno u samom vrhu pa čak i na broj jedan npr dronovi najbolji na svijetu
🇧🇦❤️🇹🇷
Je*o Tursku!
Solidne specifikacije, ali vidjeti ćemo u realnim uvjetima, isto što rusi hvale svoje leteće lade, jer im je pamet pobjegla
Možda i šeste generacije.🤣
To ti nešto sumnjičav ? Bili su mnogi sumnjičavi da će ikad poletit ovaj avion, samo polaHko
Cim zapadnim liberalnim vladama i domaćim trojkasima ovoliko smeta Erdoan znajte da je turska na pravom putu. Naši liberali nikad nece skontati da je za uspjeh neophodan zdrav nacionalizam, turcin ce za svoju zemlju zivot dati a ne pobjeci ko forto ili ko niskic dati tamo neke njive dodiku.
Ili ko bake se sakriti u trezor ...to si upravu
Za pametnjakovice i kriticare. Najmanja plata u Turskoj je oko 1000KM.
Blago njima, on su počeli 7 god. I več imaju. I nek imaju, jer se nikad nezna. Njihov susjed ima F35. Što ameri samo s deblim razlogom daju. A kod nas je što valjalo od ljudi rastjerano. Nikad nisam čuo vijest da se ovdje nešto novo stvorilo. Več upoena borba za fotelju.mislim da bosanci s razlogom nose sepitetom ime glup bosanac.
Ovo je daleko ispred f35. Jer ce ovo do 2030. jos da napreduje itekako
Njemačka će svoje F-35 dobiti izmeðu 2029-2031. Grčka izmeðu 2031-2035. Velik je backlog a ne može se napraviti dovoljno aviona u kratkom prriodu.
Masallah
Svako ko se trudi na kraju ima dobar rezultat. Sjecam se da su se svi smijali njihovim dronovima, sad su ti dronovi među najboljim u svijetu i svi ih žele
uskoro iz Tuzle polijeće na probni let vojni avion šeste generacije razvijen od strane BiH oružanih snaga
Ovde je ugrađen američki motor f 110 .Amerikanci su im isporučili tri komada za prototip.Dok nemaš vlastiti motor nemaš ništa.
Tvoja zemlja nek napravi sjediste pa se javi onda…
I exYU je u ruske migove ugradjivala Rolls-Royce motore.....jer su bili bolji od originalnih.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
nek se brinu o prosjecnim placama od €400, nezaposlenost od 14% itd, inflacijom od 100% - nek ostave borbene avione ostalima
Sta mislos levatu sto je to? Jer ameri i zinisti da skinu sa vlasti erdogana na silu, poslije kad su vijedeli ds ne mogu onda obaraj ekonomiju, a Turska sve nezavisnija vojno a kad to jesi onda si SLOBODAN!!!!!
Mora neko i hejtovati 😂😂😂😂😂😂
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Zakasnili su svi. Kina je preuzela tehnološki primat. Preuzima ekonomski Afriku, Aziju i istočnu Evropu. Kinezi oko sebe nemaju neprijatelje kao Turci i Rusi. Neometano ostvaruju strateške ciljeve i što ne budu ekonomski pokorili, pokorit će s desetinama miliona vojnika kada dođe pravi trenutak. Oni i ne kriju da im je to cilj.
Baze nisu države. Te piljare protiv 1,5 milijardi Kineza ne djeluju. Rusija gubi na stotine hiljada vojnika, desetine aviona, svake dvije sedmice ode ratni brod, dok Kinezi neometano razvijaju tehnologije i prave flotu od 900 brodova. Sve će to biti kineske kolonije.