Svijet
10

Gradonačelnik Toronta obeća da neće više, pa se ponovo nadrogira i napije

Klix.ba
U nekim gradovima su gradonačelnici kriminalci, korumpirani, nesposobni za obavljanje tog posla..., negdje su doduše sasvim uredu i dobro obavljaju ono što im je povjereno, ali Toronto, najveći grad u Kanadi, predvodi čovjek koji sklon čašici više.

Rob Ford, gradonačelnik Toronta, tamošnjoj javnosti je poznat kao neko ko voli popiti, pa čak i konzumirati narkotike. Prije dva mjeseca se javno zakleo da je prestao piti i uzimati narkotike, međutim čini se kako nije bio iskren.

Na YouTubeu je objavljen snimak na kojem Ford govori jamajčanskim naglaskom, izgovara neprimjerene riječi, a primjetno je i da je prilično popio. Sve u svemu novo razočarenje za građane Toronta.

Ford je priznao sve. Kazao je novinarima u utorak popodne da je snimak autentičan i da je ponovo bio pijan.

"Bio sam s nekim prijateljima i to što ja činim u svom privatnom životu, sa svojim ličnim prijateljima, to nema veze s vama ljudi", kazao je Ford novinarima CTV Newsa.

Gradonačelnik je ranije tvrdio da je trijezan od novembra te da je njegova trezvenost nužan korak koji mora napraviti prije ponovne oktobarske utrke za gradonačelnika Toronta.

Ford je inače postao predmetom zezanja građana Kanade, ali i šire, upravo zbog svoje sklonosti alkoholu i narkoticima.