Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa dobro gdje tu stoji da je zabranjeno izaci iz kuce kao sto vi pokusavate da osanatizujete .. zabranjeno je sigurno da za vikend ide na more sa kolegicom, pa pobogu jeli vama normalno da zena izadze iz kuce dva dana hoda sto je u danasnjim uslovima i par sedmica odsustva a da muz nezna gdje je..Ako je vama to normalno onda vas samo zalim.
Nur Koga pokusavas obmanuti,nas ili sebe? Kani sa is lamske propagande bolan u 21.stoljecu smo. Evo argumenta za moj stav iz is lamskih izvora. \"Zeni nije dozvoljeno da putuje ni koliko iznose dva dana hoda bez muza ili najblizeg rodjaka (mahrema – sa kojim ne moze stupiti u brak).\" (Buhari). Zato ne laprdaj. Sve sto sam napisao imam i argumente.
onako od srca, svim ovim mus.lima.cu.gama bolesno reta.rdi.ranim, istovarim se u sve najdraze im sve vas treba govnjiv.om motkom 24/7 dok ste na prisilnom radu 24/7
Jeli to po vama jedan Taliban ima monopl na serijat.. Serijat se studira uci u skolama .. Gdje stoji da zena nemoze da se skoluje ili da radi u islamu..Pa sta vise zena poslanika Muhammeda a.s Hatidza je bila poslovna uspjesna zena .. To sto zena u Saudiji nemoze da vozi auto nema nista sa islamom vec sa kraljevskom familijom pa zene u islamu su u vrijeme Poslanika jahale konje zasto nebi vozili auto a to da zena nesmije da izadze je laz, smije samo muz treba da zna gdje je zena ( u kupovini ili kod rodbine) a ne da pita svoju djecu gdje mu je zena kao kod nas :))
Šerijat je bio i u kraljevini Jugoslaviji.Vrijedio je samo za muslimane i niko se nije bunio.Sve do 2.sv. rata postojale su šerijatske škole.Ako negdje muslimani žele da svoj život uređuju po ovom zakonu,zašto tolika histerija kod ostalih.Upravo zahvaljujući šerijatu druge religije su opstale na ovim prostorima i nakon višestoljetne muslimanske vladavine,jer je po tom zakonu zabranjena prisila u vjeri.
Da,vidim taj serijat na djelu u Pakistanu gdje pucaju u male djevojcice koje se zele obrazovati,vidim taj serijat u Saud.Arabiji gdje zene ne smiju voziti ni izlaziti iz kuce bez muskarca,vidimo ga u Iranu gdje javno vjesaju homoseksualce i zlostavljaju kr scane...mogu ovako jos jako dugo.
A vi ste zenu skinuli i mislite da ste im dali neka prava.. Ucini li ste sve da izadze iz svoje prirode..
Izvini molim te kad kazes serijat je do nedavno ovdje bio, sta podrazumjevas pod “ovdje”? I zar si toliko malouman da mozes da stojis iza zakona koji diskriminira zene i stavlja ih u drugi sloj drustva, sta u drugi….ustvari ne postoji taj sloj drustva u kojem se zene nalaze pod serijatom.
Serijat je ovdje bio...ne tako davno. Da je los, ne bi se ljudi vracali njemu i u 21 vijeku. Tvoje psovke govore jasno da se ti ne bi bas snasao u serijatu...veoma bi brzo postao \"zrtva\" tog serijata...tako da shvatam tvoj ocaj na samu pomisao serijatsko uredjenog drustva. Ako ti ne odgovara, pa uzmi pouku iz svoga nick-a...
@Nur, ista prica kao i za Al-Kaidu...treba im opravdanje za zavodjenje terora po svijetu. Za hapsenje muslimana, za otvaranje konc logora, nalik onim iz 2s.r., opravdanje za napadanje muslimanskih drzava i otimacinu njihovih prirodnih bogastava, opravdanje za otimacinu teritorija (Palestina)...bas kao sto su i ovi \"nasi\" smrdi trebali povod za gen-ocid nad Bosnjacima-muslimanima Bosne, hvatajuci se Islamske deklaracije i dzemahirije. Sve je to ista prica...drugacije zapakovana.
J.e.b.a.o li vam Serijat majku i svakome ko ga zeli.
Nije ni cudnosto vojska daje nejasna objasnjenja.. Buko haram je izmisljena organizacija drzavnih agenata , neezna se ni ko su gdje im je sjedists ko je vodza..Bitno je nesto izmisliti da bi se opravdao teror drzave nad muslimanima !
Nigerija, 134 mil stanovnika, 26 etnicki skupina muslimana, najvise; Hausi,Jarubi,kanuri-Y,Fulani-S, Fulani-H, Fulani-B, Fulani-Adam, koji su spojeni u razne sekte,svaka sekta ima svog sejha,ti isti su kolnije koje saradjuju s, engleskim muslimanima,podsticaj pobune....Nigerija je po stanovnistvi gusto naseljena,45% muslimana ali razlicite vjere.
Sukob dvije suprotne ideologije...nevini opet stradaju.
dram\"N\"baze