Komentari (46)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nista ja bih ovaj samit odgodio za 2152 godinu, jer nikad se ne zna sta moze kojoj budali pasti na pamet, mozda se donese zakon o zabrani sjece suma Amazona, pa sta ce jadni Amerikanci u svojim Skromnim Brvnarama koje svakodnevno gledamo na Diskaveriju, jer valja podove zavrsiti a nema se prave daske, jela,smrca,bor, bjeli bor ne dolaze u obzir samo hiljadugodisnja stabla jer to su vec stara stabla i njih treba posjeci, a brate majmuni, gmizavci, indijanci i ostala gamad, neka se pocnu navikavati na livade i asfalt, sta sad tamo neki majmun ima da sjedi na grani i jede bananu, kad moze lijepo fino brate sjediti sa svojom porodicom na klupi, suncati se, raspuhati rostilj, jesti hamburger itd..
Djeca skupljaju ko vrapci hljeb s ulice dok objesni ostatak svijeta uživa na plodovima KRADjE; https://www.youtube.com/watch?v=YU3phBxJ1Zc
PAPILLON Eh, dok Francuska nije 1937 ukinula kaznneni sistem PApillon nije bilo ovakvih napada. Dakle , odmah francuski ekvivalent GUNATANAMU U GIJANI, pa nek onda terororisti dreče a ne Francuska. Ipak je njih ako ništa drugo manje. Sporazum sa BIH da i Allahovi ratnici iz BiH idu tamo ali ne samo za ljetovanje. Neće više MEvludin Jašarević rešetat američku ambasadu a biti ljubimac BiH pravosuđa i medija. Sve u ime ljudskih prava a njegova stranka na vlasti. I DA SE NE ZNA KO GA JE OBUČAVAO. KAd se MEvludin predomisli i propjeva u GIJANI onda mu se tek može suditi u BiH. A možda ni tad. ZAvisi. Pri tom naravno Francuska ostaje član EU i pobornik ljudskih prava na čitavoj svojoj teritoriji. OSIM U TOJ PRAŠUMSKOJ GIJANI !
Nije problem što je Mevludin budala. NEGO ŠTO NAS PRAVE SVIJU BUDALAMA DA JE EMVLUDIN JEDINA TAKVA BUDALA. NAžalost, takvih budala u BiH kao i u Francuskoj ima KOLIKO GOD HOĆETE ! A ko god ubuduće hoće da je ludo hrabar ( tako ga je okarektizirao AVaz u dvije riječi) samo lud ili samo hrabar, imaće ubuduće poligon u fransukoh Gijani da to i demonstrira :)))
Stani, prvo pitaj amere smiješ li tio to tako u "svojoj" zemlji, nemoj da ćuške dobijaš zbog neposlušnosti.
Ovo su Francuzi uradili u Siriji sa svojim kompanjonima iz USA i Izraela; https://www.youtube.com/watch?v=ZTvXXC8Rk2w https://www.youtube.com/watch?v=-sEPxl9-mH0
PREDLAŽEMO I U BIH ! U ta tri mjeseca vlasti trebaju predati sva ovlaštenja visokom predstavniku , stranim tužiocima i policiji. Ako vanredno stanje može u Francusloj i Srbiji, što ne bi u BiH ?
Produžit ćete vi to vanredno stanje na duže vrijeme... Cilj ovih takozvanih terorističkih napada i jeste da uskratiš građanima njihova prava, a ko se pobuni, imaš ga pravo roknuti bez upozorenja. Skontat će to i ovi debili što tako ožaljavaju ta dešavanja od petka.
Izgleda da Francuzima prava "bitka" tek predstoji, i to ona najvaznija za ocuvanje licnih sloboda i sprecavanje daljih drustvenih podela. "Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety." Vive la France!
Ciljevi iza ovakvih planova: -Stvoriti strah na tlu Europe kako bi se ona dodatno militarizirala i prigrlila za rat prvenstveno na Bliskom istoku, Africi i ako bude potrebno s Rusijom. -Stvoriti ozračje u kojem će izbjeglice iz Sirije i zemljama koje je opustošio SAD i NATO biti stigmatizirane s “kolektivnom krivnjom” islamskog fanatizma, što će dodatno približiti EU bolesnim američkim i izraelskim imperijalističkim planovima, te planovima sunitskih kraljevskih kuća iz Perzijskog zaljeva za uništavanjem utjecaja šiitskih zemalja i blokiranja procesa približavanja istih s Rusijom koja ima velike dobro zaštićene količine: nafte, plina i zlata. -Stvoriti propagandu koja će onemogućiti liberalne i miroljubive političke snage u EU od pobjede na izborima.
-Omogućiti stvaranje policijskih država koje će tvrditi kako gubljenje par “beznačajnih” sloboda omogućava sigurnost svih građana jer su oni stalno na meti onih koji žele uništiti demokraciju. -Omogućiti pravdanje stalne ekonomske krize s nestabilnom globalnom situacijom i porastom terorizma. -Omogućiti stvaranje jedne centralne svjetske vlade (koja već postoji) koja se ne bi trebala skrivati od radoznalih pogleda i koja neće morati izmišljati modeuse operandi i činjenicu da nije izabrana u demokratskim procesima.
Zbog Pariškog crnog petka, nevidljive su nam žrtve drugih bombaških napada (poglavito u Bejrutu), nevidljive su nam turske makinacije oko prebacivanja izbjeglica u Europu, nevidljiv nam je ruski i sirijski uspjeh u razbijanju ISIS-a, nevidljiva nam je odluka Francuske i njeno lobiranje za nepotpisivanje TTIP ugovora s kojom bi američke kompanije dominirale politikom i ekonomijom EU, nevidljivo nam je francusko naoružavanje umjerenih pobunjenika u Siriji (ISIS-a), nevidljiva nam je reakcija i empatija muslimana diljem svijeta i njihovo protivljenje muslimanskom ekstremizmu i napadima na Pariz, nevidljiva nam je mržnja prema izbjeglicama i paljenje njihovih kampova (poput onoga u Calaisu), nevidljive su nam financijske makinacije oko predsjedničkih izbora u SAD-u i zločina poglavito Hillary Clinton u Bengaziju te Obaminih napada s dronovima i ubijanja muslimanske djece, nevidljiv nam je Bečki mirovni proces kojeg SAD na sve moguće načine blokira, te nam je nevidljiv dalji genocid nad ljudima Palestine.
PRIKAŽI ODGOVORE (7)