Svijet
0

Fizičko maltretiranje u afričkoj školi Oprah Winfrey

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Kraljica talk-showa, Oprah Winfrey kroz suze se izvinila roditeljima čije su kćeri pretrpile fizičko maltretiranje u školi koju je Oprah otvorila u Johannesburgu. Oprah je već otpustila jednu osobu i dvije smijenila, a roditeljima i žrtvama iskazala svoje najdublje izvinjenje te zatražila oprost.

Škola koja prima isključivo djevojčice, a koju je otvorila slavna voditeljica Oprah Winfrey, našla se u skandalu nakon što je jedna djevojčica otišla iz škole izjavivši kako tamo više ne može izdržati, izvijestio je New Zeland Herald.

Susret Oprah, roditelja i djevojčica koje su pretrpjele maltretiranje nadređene osobe, prošao je vrlo emotivno, a slavna voditeljica je u suzama tražila oprost.

"Učinit ću sve što je u mojoj moći da se osobe dovedu pred lice pravde. Sve sam vas razočarala. Oprostite mi, molim vas", rekla je Oprah kroz suze.

Prema izvještajima, nadređena ženska osoba je navodno uhvatila jednu od djevojčica za vrat i bacila je od zid i to nije bio prvi put da takvo što uradi. Prema izjavama učenica, ista je osoba gotovo redovito koristila nasilje kao komuniciranje te ih verbalno vrijeđala i maltretirala.

Oprah je nekoliko puta u intervjuu izjavila kako želi da njena škola postane uzor ostalim školama, a nakon ovog skandala - čini se da je njena želja daleko od realnog.