Svijet
0

Finska bolničarka osumnjičena za serijska ubistva

FENA
Jedna 26-godišnja finska bolničarka osumnjičena je za ubistvo dvoje ljudi u ustanovi u kojoj je radila i za pokušaje ubistava, među kojima i za pokušaj ubistva jednog djeteta, a istražitelji su u petak izjavili da ispituju desatak sumnjivih slučajeva.

Ova majka jednog dječaka, koju je štampa nazvala "anđeo smrti", bolničarka čiji identitet nije objavljen, osumnjičena je da je od kraja jula do početka augusta otrovala jednu 79-godišnju ženu i jednog 54-godišnjeg muškarca u rehabilitacijskom centru u Ylojarvi, blizu Tamperea.

Istražitelji sumnjaju da je otrovala još jednu osobu u centru, kao i osmomjesečnog dječaka koji su preživjeli. Štampa je pisala da je dijete kojem je dala potencijalo smrtonosnu injekciju inzulina njen nećak. Policija nije potvrdila ovu informaciju.

Prije nekoliko mjeseci ona je saslušana u istrazi o krađi lijekova. Novine su je opisale kao nestabilnu osobu koja često traži pomoć socijalnih službi i koja se nedavno pojavila u jednoj emisiji o osobama koje imaju poteškoće u socijaliziranju.

Smještena u pritvor prošle sedmice, bolničarka je sve negirala.