Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
i da farsa bude još gore, postoji Mosad, koji preobučen u Hamas izvede par napada na svoje ljude, i opet iznova, optuže Hamas...itd itd u nedogled
Nije pitanje hoce li Hamas prekrsiti primirije... Stvar je sto u Gazi imas jos barem 4-5 nekakvih oslobodilackih organizacija koje se isto tako bore za slobodu Palestine, svaka naoruzana raketama, a ni jedna ne polaze racune Hamasu. Oni kad ispale raketu, ovi smatraju Hamas odgovornim i tu nastaje belaj.
ali zalosno je sto ovo zaista jest 1001 primirije po redu, i samo je pitanje hefte ili mjeseca kad ce opet raketa-dvije pasti na neki izraelski gradic, odnosno avionska bomba na gazu. i tako mic po mic, za par godina ces opet imati sukob slican ovome gdje ce izginuti nekoliko izraelaca, dvadesetorostruko vise palestinaca, gdje ce palestinci proglasiti pobjedu i opet sve iznova.
za cioniste se zna zbog cega im je u interesu da Hamas ne puca po njima...ali za Hamas je ovo pat pozicija. Hamas vodi neprekidni rat sa okupatorima njihove zemlje koji vec preko 60 godina tlace, ub-ijaju i na najbrutalniji nacin vrste etnicko ciscenje zemlje Palestine. Ako ce primirije vjecno trajati...trajat ce i vjecna patnja, ponizenje i kontinuirano etnicko ciscenje palestinaca...to svakako niti jedan normalan palestinac nece prihvatiti. Dakle, rat do konacnog oslobodjenja cijele Palestine od cionistickog zla koje se nadvilo nad tim dijelom svijeta.
Muslimanima, kao i Hamasu, svako primirije je svetinja, dok ga suprotna strana ne prekrsi, ili ne inicira krsenje. Izrael ce prvi upasi na teritorij pod kontrolom Hamasa, izvrsiti poneko hapsenje, uspu upucati koje dijete sa kamenom u ruci, na to ce Hamas poslati par raket na teritorij pod njihovom kontrolom i eto povoda da se prica kako Hamas ne postiva dogovoreno primirije. Ne mora ni to...poslace bespilotnu koja ce u najboljoj verziji samo nadgledati kompletan Pojas Gaze, a koja ce opet isprovocirati nekoga sa oruzjem od hamasovaca, zapucat ce na nju, ovi (genocidasi-cionisti) ce to uzeti kao prekid primirija i eto oet na naslovicama zapadnjih medija, Hamas po 1000 put prekrsio primirije. Cionisticko-fashisticko-genocidana politika je veoma prljava...a priljavijom je cine presutno ili glasno odobravanje njenih saveznica. Vjerujem da Hamas nikada ne bi prvi prekrsio dogovoreno primirije...ali isto tako je smijesno vjerovati da ce ovo \"primirije\" trajati vjecno...
@ampak ...ne čitam ni svoje postove :)...bez uvrede...fundamentalista u islamu k\'o i u hrišćanstvu...jel\' baš moram da nabrajam ? :)
@commi, slabo citas moje postove, rekao sam \"islamista\" a ne muslimana\" jer bi muslimani vjerovatno i postovali primirje ali islamisti sigurno NECE ! kontas sada ?
@ampak ...haj bolan, nije ni \'rišćanima mane...sve ti je to isti nježnik, samo ga drugačije zovu :)...ne vjeruj meni, vjeruj istoriji...
@comi i posljednja, bojim se, jer islamistima primirje koristi samo da se reorganizuju, sahrane mnogobrojne Sehide (sretnike) i da opet krenu u 2452452. dzihad ...
...prva pametna...