Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kako sam ja svatio, ovi iz RS-a sanjaju da postanu Somaliland :)
Ne ! Mi sanjamo da se odvojimo od Somalilenda !🤣😅🤣😅🤣😅
Etiopija je afrički i svjetski svjetionik hrabre borbe protiv europskih kolonijalnih imperija. Etiopija je položila milione zivota u borbi da otjera strance sa kontinenta. Teško je razumjeti Etiopiju iz kolonije u srce Europe, u kojoj raja pusi priču stranih medija da su stranci dobri. Somalija, Eritreja, Djibuti su engleske i talijanske propale kolonije nacrtane na mapi da Etiopija nema izlaz na more. Nek su se dogovorili, svaki dogovor je bolji od rata.
Car Hajle Selasije nije bio idealan ko ni Tito, al je bio za Etiopiju 100x bolji nego pljačkaške kolonijalne imperije iz zapadne Europe. Etiopija je ko Jugoslavija sačinjena od desetina nacija i raznih religija, čuvajte se, ne dajete da vas zavade stranci, a onda opljačkaju.
"NEVEJROVATAN DOGOVOR" znaš kako jarane, mi u sred glavnog grada imamo strane vojne baze čak nema dogovora ni roka, tebi to nije "nevjerovatno"? Tu na rogu Afrike vojne luke imaju Englezi, Francuzi, Amerikanci, Kinezi, to nije "nevjerovatno"? Ali jeste "nevjerovatno" ako Etiopija hoće da ima luku.
Srecom pa nam i onaj Neum ostade.Kako su nesposobni domaci politicari govore naftni terminali federacije koji 30 godina ne rade
Etiopija je Pravoslavna zemlja, zbog toga su se Zapadnjaci prepali da bi Rusija mogla imat tu uticaja pa su stoga izmislili drzave izmedju mora i etiopije (Eritreja i Džibuti) Identican slučaj je i Crne Gore. Zapad je namjerno izmislio malu državicu izmedju mora i Srbije 1852. godine sa jasnom kalkulacijom da se tu izmisli nova nacija i odsjece Srbiji izlaz na more.
Pa gledaj, tko vam je kriv što ratujete protiv zapada čitavu povijest a nemate s čim. I onda kukate kada vam ga smjeste. Izmislite i vi njima državice haha. Vi bi da pljujete po zapadu a da vas oni maze? Doduše vaši Obrenovići su bili pro-austrijski orjentirani, da ih niste sve pobili možda bi daleko dogurali.
fenomen cionista, etiopija je prije palestine bila prvobitno odrediste i tamo imaju najvecu zajednicu iznad izraela.
gdje oni dodju tu trava ne raste....