Najveći svjetski projekat
0
Evropa dovodi solarnu energiju iz Sahare
Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Eko-kolonijalizam nije tacan, jer ce se prvo sa elektricnom energijom snabdijevati africke zemlje a samo jedan mali dio energije bi se transportovao prema Evropi. Do 2050 godine, kada bi projekat trebao da bude zavrsen, tek tada ce biti dovoljno elektricne energije da se i Evropa sa 15% njene potrosnje od solarne energije iz Sahare snabdijeva.
@Sa-x: Valjda najveći a ne najvećih svijetski projekat! @X: Bolje da propada, nego da ide na koncesiju od 30 godina do kada ce energija biti prejeftina....
zanimljivo je da su najvazniji energentski potencijali danasnjice (nafta i gas) a i buducnosti (solarna energija) u rukama muslimana. sto oni to neznaju iskoristiti je vec druga stvar. uzmimo samo za primjer onaj energetski projekat stojesilajdzic bio ugovorio pa se nesto sda nije slagala.
I, naravno, ponovo će civilizovani Evropljani da iskorištavaju prirodne potencijale afričkih zemalja.
zadnji paragraf nema nikakve logike