Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Oružije mogu da izvoze samo članice NATA, kao i da ga koriste. To će da odluče.
De ba kurvo Evropo,pa znamo mi najbolje sta znace vasi zakoni o oruzju,sta znaci embargo a pogotovo vasa licemjernost.
...glupost.......problem je nelegalno a ne legalno oružje..........
Ma sve staviti pod Organsko i to je to.
Kada bi trgovci naoruzanjem gledali ciljeve svojih musterija, ta bransa bi nestala u sekundi. Dzabe im uvodjenje novih zakona,poostravanje postojecih kada ce uvijek postojati crno trziste, koje ce ovim zakonom jos vise ojacati a i cijene ce automatski skociti. Takodje sta ce nekoga sprijeciti da prosverca preko granice nesto lakog naoruzanja? Pa Balkan ima ilegalnog naoruzanja ne samo sebe da naoruza nego i da ima za izvoza. A trziste ilegalnog oruzja nije samo ograniceno samo na Balkan.
Zabranit posjedovanje oružja privatnim licima ... Strijelci svoje drže u klubovima, lovci u udruženjima ( strogo čuvano i kontrolirano ) i onda stvarno nitko nema potrebe držat oružje dima ili, ne daj Bože za pojasom, u autu i sl .
..ok, treba nadzor...........ali rijetko je netko ubijen legalno registriranim oružjem........problem je uglavnom ilegalno oružje...
Jest, slažem se, ali isto tako ne govorim bez argumenata, svako oružje čim se za pojas stavi je opasnost, i to kakva opasnost , jer fazon o samoobrani je samo farsa. Tko se to još samoobranio oružjem. . .? ? ? Zaštitari naoružani pa ih k'o golubove pobiše po bankama ... Čim manje legalnog oružja, odmah će bit i puno manje ilegalnog, a drastično pooštrit kazne za ove koji oružje i slične igračke drže ilegalno ... Drugačije ne ide, a možda je i ovo premalo ...
kake fajde kad ovi homemade sve rade ko fallout 4 :D
A ne pobiti i protjerati svu tu islamisticku bagru iz Europe, nego im otezati da do?u do oruzja do kojeg ce ovako ili onako doci? Glupi birokrati.