Jedna je još na slobodi
34

Dvije tigrice usmrtile čuvara bježeći iz zoološkog vrta u Indoneziji

A. B.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Dvije sumatranske tigrice su bježeći iz zoološkog vrta na ostrvu Borneo u Indoneziji usmrtile čuvara.

Jedna od njih je ustrijeljena prilikom bijega dok je druga i dalje na slobodi.

Tigrice stare po oko 18 mjeseci pobjegle su iz vrta Sinka, u gradu Singkavang, u državi Zapadni Kalimantan nakon višednevnih kiša koje su aktivirale klizište i otvorile tunel koji je omogućio životinjama da pobjegnu.

Čuvar star 47 godina je pronađen mrtav sa tragovima ujeda i posjekotina od kandži, a osim toga, pored kaveza su pronašli mrtvog noja, majmuna i kazuara.

Policija i radnici vrta tragaju za drugom tigricom koja je pobjegla u džunglu koja okružuje vrt. Za to vrijeme građanima je naloženo da ne izlaze na ulicu, a turistima da ne posjećuju nikakve turističke atrakcije.

"Prvo smo je probali uspavati, ali nije uspjelo. Bili smo prinuđeni ubiti tigricu jer je bila veoma agresivna. Plašili smo se da će otići u stambeno naselje, a naš prioritet je sigurnost ljudi", rekao je Sadtata Noor Adirahmanta iz zoološkog vrta.

Sumatranski tigrovi se inače smatraju ugroženom vrstom te se vjeruje da u prirodi živi oko 400 jedinki.

Inače se dijelovi tigra naširoko koriste u tradicionalnoj medicini, posebno u Kini i pored velikog broja dokaza da nemaju nikakvu medicinsku vriijednost ni efekat, piše AFP.