Komentari (90)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kako fino tepate amerikancima, " intervencije". Ubistva, silovanja, hapšenja, mucenja, uništavanje infrastrukture, pljacka itd..Nije li to prije fašistička agresija na jednu suverenu zemlju i zlocin protiv covjecnosti izmedju ostalog?
Buš mlađi je svojevremeno bio gost CNBC i na pitanje osjeća li grižnju savjesti nakon miliona poginulih odgovorio - moglo je biti i gore.
zato SAD ne priznaje jurisdikciju ovog suda u Hagu.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Negdje je intervencija, negdje djelovanje, negdje agresija... Sve zavisi ko su akteri 🙂
Na zapadnim medijima je ovo intervencija isto kao sto je rat u Ukrajini prikazan u Ruskim medijima kao intervencija. Svako interpretira svoju stranu istine. Ne vidim razloga zasto da budes na platformi koja ima suprotna misljenja od tvog.
Samo u Bagdadu je bilo preko milion sushi djece rođene iz sunitskog šiitskog braka. Bilo je sramota pitati o tome. U Siriji je ustavom zabranjeno osnivati religijsko nacionalne stranke. A onda im je došao American Dream
A kad Rusija napadne Ukraiinu onda je to zločin. Kad Amerika napadne Irak onda je to demokratija.
Sam Wesley Clark priznaje da niko u Bijeloj Kući ili Pentagonu nije imao pojma zašto su napali Irak. Bush je imao neki razlog van vojnog i političkog okvira.
Bush, kao i svi konzervativci, je napao Irak jer mu je ulog bio ogroman, ali kao osoba ako se pogleda njegove komentare bio je puno bolji od narandzastog muljatora, jer barem je svjestan bio da je ucinio gresku i priznao je
Ameri su otjerali na kamione zlatni poluga iz Iraka pa onda iz libije. A o naftim izvorima da ne govorimo ..Oni imaju goriva još iz Iraka , svoje još ne crpe.
Intervencije SAD-u u Iraku, Afganistanu, Libiji, PakistanU, JemenU, LebanonU.... baš mnogo vole da `intervenišu`.
ameri za intrese i mater rodenu prodaju a nikad nizasta ne odgovaraju....fuj
Američka i engleska agresija na Afganistan, Irak, Sirje, Libije i njihov ratni zlocin protiv bespomocnog naroda tih zemalja nikada se nece zaboraviti......
Amerika i Rusija su velesile, imperijalizmi kojima ljudski zivot ne znaci nista i vjecito se nadmecu ali uvijek preko drugih, nikad direktno
Kljix slavi 2 decenije nekakve invazije na nekakvu daleku državu. A ni riječi o tome da je danas 29. godišnjica potpisivanja washingtonskog sporazuma koji je bio početak kraja rata.
Amerikanci su napravili greške u načinu na koji su svrgnuli S. Huseina, ali nije mi žao što je svrgnut. Dotični je šurovao sa Srbijom za vrijeme agresije na BiH, a masovno je ubijao Kurde na sjeveru i Šije na jugu Iraka. Hvalio se nepostojećim oružjem za masovno uništenje.
SAD i GB su osovina zala u svijetu. Zato i bezrezrvno pudržavaju privreneo-cionisticki rezim u "izraelu"
Amerikanci otišli da tamo siluju i pljačkaju u jednoj sedmici su pobili više civila u Iraku nego što su Rusi za godinu dana rata u Ukrajini i te mrtve Aglo-sanksonci slave kao dokaz efikasnog vođenja rata. Koncentracione logore gdje su se seksualno iživljavali na zarobljenicima da ne spominjem. I opet ih Bošnjaci podržavaju i mrze Ruse. Ne jerovatno
Gdje god su Amerikanci rušili "diktatore" i uvodili "demokratiju" tu je stvorena tragedija od tih naroda i država.
nakon ovoliko godina i ovoliko ratova sam tek shvatio šta je pravi cilj Amerike bio, mislio sam da je to nafta u Iraku, herpin u Afganistanu ali kada je došla na red Sirija, Egipat i sve oko Izraela tada je postalo jasno. Sve je bilo u cilju da se destabilizuju ili potpuno razmontiraju jake države na bliskom istoku da bi Izrael na tom području bio najjača sila. Ali eto malo im teško ide sa Iranom, da ne kažem nikako.