Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@zo Mars na divlji zapad !!! Bosna je zemlja u svijetu, i sa FUNDAMELISTIMA IDIOTIZMA (kao sto si ti) nema nista Svugdje u svijetu je dan 24 sata !!!! Oznake AM i PM se koriste u ENGLESKOM, a ne u Evropi. U Evropi (a i u svijetu) se zvanicno koristi podjela na 24 sata, pa se tako i oznacava. Koristenje oznaka 12 i 24 dolazi iz istorijskih razloga, idiotu. 12 sati i 60 minuta (i sekundi) je nastalo na bliskomj istoku. To (12 i 60) je sistem racunanja u Babilonu (duodecimalni). Taj raspored (12 sati) su koristiili, a preuzeli su ga i rimljani, sa dodatnom podjelom na nocne i dnevne sate. Tako se vecina satova i tada i sada koristi podjelom na 12 (suncev sat i nemoze drugacije). Dakle 12 sati dana i 12 sati noci. Takva podjela je porijeklom sa bliskog istoka, dragi moj FUNDAMETALISTO divljega zapada. Mars na DIVLJI ZAPAD.
odlican clanak, HVALA !!!
Neki se prave glupi i prosipaju pamet. Na zalost, takvih je 90 posto u BiH. Pojedinci koji zele na Istok, molim lijepo pasose u ruke i pravac omiljena i zeljena destinacija. BiH je drzava u Evropi i sa islamskim fundamentalistima ima veze koliko i atomski mrav sa koka kolom... Dakle, za neke neupucene, i u Evropi dan traje 24 sata, ili po 12 a ima i oznaku AM i PM... Pa sad, ako ni to neki ne znaju, pitanje je da li su uopste i kako zavrsili makar osnovnu skolu. Na zalost, takvi nas i vode u budcnost.
Pametna Europo, U nas u Bosni nas uče da dan ima 24 sata a ne 12... Nesto sam od ovoga znala, nesto nisam, ali u svakom slucaju treba vise ovakvih clanaka...
pušk ku.rac ko te j.ebe može Bosna i bez tebe euroazijoooo euroazijoooooo
12 zvjezdica na zastavi....perfekcija koja simbolizira broj sati u danu....to neki prestupni dan
LOPOVI!!!
Konacno,interesantan clanak za \"dizanje\" evropske svesti i pripadnosti. Pitanje je jedino da li korupcija postoji u evropskom vrhu? U domenu u kom je prisutna na balkanu.