Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Samo šta ćemo sa ksenofobijom i svim ostalim fobijama kod nas? Nikad nisu ni prestajale, a sada, osim svih drugačijih (prvo Srba i Hrvata, a onda cijele Evrope), mrzimo i vlastitu dijasporu, a potom i sami sebe - samo neki dan oni komentari o Sandžaklijama, Fočacima, Mostarcima i Zeničanima - čak same Sarajlije mrze druge Sarajlije - rođeni na Vratniku one iz centra grada oduvijek su zvali haustorčad, a pitajte raju sa Bistrika šta misli o Vratničanima. Utoliko je besmisleno govoriti o KSENOfobiji. A druge fobije (fobija od znanja, širenja vidika, tolerancije) ne treba ni pominjati posebno one prema SVEMU drugačijem - drugačijem jelu, običajima, a posebno rasizmu i seksualnim preferencama.
Nemate vi pojma, bagre se nakotilo da je i meni muka, kad izadjes u grad, moras Nijemca trazit, po sat vremena neces ni jednog vidjet, sve stranci. Ima nas oko 30 miliona, a nezaposlenih je u Njemackoj, bez friziranja brojeva i racunajuci bespotrebne studente, oko 13 miliona. U Bosni bi dosad bilo zesce klanje, a jadni Nijemci samo sute i rade...
ma nemojte ići tamo i mirna Bosna...
turci i srbi rade, a crnogorci i bosnje varaju drzavu, a ovi iz ovih nekakvih zemalja, da ih platis samo da se ne pojavljuju u javnost, tako nekako. nit ih j. nit im puta kazi. cast izuzecima, al tako nekako ide.
cast postenim i radisnim, skromnim ljudima. ali ja sve bosnje koje znam, niko ne radi, svwe u pemziji, izvarali drzavu.a ne znaju ni par rijeci stranog jezika za 20 godina!!!
od onih sto se samo he.u i radjaju buljuke djecurlije, a da ih drugi hrane.
nije to ksenifobija, to je fobija od parazita!!! od onih sto zive varajuci drzavu i nerada, od onih sto nikad nece nista pozitivno. od tih je to fobija.
oni su ugrozeni, mislim, na vjerskoj osnovi, molicu lijepo, ahhhhh...
dodje porodica sa sedmero djece. to znaci da 107 svaba treba da rade kao konji da ove nahrane...o majn got!!! babo ne radi, mamita nikad za nikad, a djecica pale kontejnere i auta...jos pored ovih 107 sto rade za ove, valja i auta platiti osigurnajima, a jos i kontejnere.
\"stranci dolaze u njemacku samo kako bi iskoristili njen socijalni sustav\". gradjani ne rade, mislim novopridosli. sto nece, sto zloupotrebama sistema...
I sta sada... trebaju neki novi rat ili sta.? Ko to gradjanima u Njemackoj zabranjuje da vjeruju?niko... ama bas niko... Gradjani radi poreza izilaze iz vjere ii du u ateiste, neki u jehovce... sve manje je rimokatolika a i protestanata... hocu reci manje je vjere u ljudima toje pravi razlog i sada im smetaju gradjani islamske vjeroispovijesti... glupost cista.! samo u Minchenu zivi sto hiljada muslimana, sta sada raditi sa tolikim gradjanima Minchena? diskriminirati ih samo zato sto vjeruju u Boga, neznam jeli to pravorijesenje. A sto se tice nezaposlenost ako od osamdeset dva miliona gradjana neradi oko tri miliona onda ja to nevidim takocrno.!!!
Rezultati demokratske naobrazbe mladih generacija.
Imate li neki portal u smrdljivom RS pa da svoje fasisticke frustracije tamo izbacujete.Evo skupit cemo mi Sarajlije koju marku da vama sugama naprave portal.
lojava g o v n a niko nevoli...
Samo treba dijaspora da ulaze u svoju zemlju. Bosnjak se nigdje nece bolje osjecati nego u svojoj zemlji Bosni. A srbocigane najvise vole na zapadu tolko ih vole da salju nato avione na Smrdiju:)