Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nemoj tako @kekso, sreo sam tamo u Kinshasi nevjerovano obrazovnih, pametnih, sposobnih i mladih ljudi. Sve znaju kako funkcionišemi mi m\'zungui=bjelčuge i kako funkcionšu njihove domaće izdajice-kriminalci i lopovi. Niko da ih posluša, a stranci, pomenuti m\'zungui + kinezi, samo gledaju da namire sebe i svoje vlade što su ih poslali u tu prebogatu zemlju. Ovaj Etjen Tchisekedi je pozitivan lik i on im je nada u spas od kriminalca i oceubice, Josepha Kabile.
Ovi ljudožderi su trebali ostati kolonizirani još najmanje stotinu godina.Svaki izbori u Africi su realna opasnost za novi rat.Demokratija zaista nije za sve narode.Mi imamo mnogo sličnosti sa ovima,ma koliko nam to teško priznati.Kada ostanemo bez međunarodnog protektorata...i mi imamo svoje Kabile koji bi za vlast žrtvovali hiljade života, a imamo i svoja plemena.Samo nam još fali sida!
Čisekedi je pozitivan lik. Navijam za njega i bratski kongoanski narod!
Ovaj qrvin sin je naredio da mu rođenog oca, velikog Lorena Kabilu otruju. Inače, on je odrastao u jednoj susjednoj zemlji tako da uopšte ne govori lingala većinski jezik kojim govori njegov narod. Zna samo ki-swahilli govoriti. Zovu ga M\'sje Oui = Mistar Yes! Ko god mu od m\'zungua (bjelčuga pež.) ponudi neki ugovor o korištenju prirodnih resursa njegove zemlje on odgovara sa \'\'Oui=Yes\'\'. Naravno, sve to potpiše sa i nama poznatom klauzulom IMT. Kongo je svjetski prvak u korupciji, mi smo tu negdje oko vicešampionske titule. Još jedna sličnost BiH sa Kongom je ta, da je i kod njih bio genocid sa oko 4 mil. žrtava, samo u roku od jedno 4 godine. Genocid i sukobi još traju u zemlji koja ima HIV pozitivu od oko 35%. Znači, idete ulicom i sretnete tri insana i 100% ste sigurni da je jedno od njih mrtav, ali hoda. Mrtav je jer tom insanu nisu dostupni ljekovi da bi mogao produžavati to stanje HIV pozitive i ublažavati posljedice od momenta kada dobije SIDU.