Zamjerili mu se
35

Donald Trump pozvao Amerikance da ne kupuju Goodyear gume

B. R.
Donald Trump (Foto: EPA-EFE)
Donald Trump (Foto: EPA-EFE)
Američki predsjednik Donald Trump je pozvao sugrađane da bojkotuju proizvođača guma Goodyear. Poziv je uslijedio nakon što je objavljena fotografija na kojoj se vidi natpis - zabrana nošenja odjeće sa sloganom "Učini Ameriku ponovo velikom (Make America Great Again)" ili "Plavi životi su bitni (Blue Lives Matter)".

"Nemojte kupovati Goodyear gume. Oni su zabranili da se nose kape na kojima piše 'Učini Ameriku ponovo velikom'. Nabavite bolje gume za nižu cijenu (To rade radikalni ljevičari među Demokratama. Dvoje mogu igrati istu igru, a mi moramo početi igrati sada)", objavljeno je Trumpovom Twitter profilu, prenosi američki poslovni magazin Business Insider.

Nakon ove objave vrijednost dionica Goodyeara je smanjena za četiri posto. Goodyearova zabrana se odnosi na sve njegove radnike.

Iz ove kompanije su poručili da je svrha zabrane da promoviraju jednakost u vremenu antirasnih protesta i demonstracija protiv policijskog nasilja.

"Posvećeni smo njegovanju inkluzivnog i dostojanstvenog radnog mjesta na kojem će svaki uposlenik dati sve od sebe u duhu timskog rada", poručili su iz Goodyeara.

Saopćili da od radnika traže da se suzdrže od izražavanja političkih poruka bez obzira kakva je ona i na koga se odnosi.