Svijet
0

Dominique Strauss-Kahn tuži nekoliko listova

SRNA
Dominique Strauss-Kahn (Foto: Reuters)
Dominique Strauss-Kahn (Foto: Reuters)
Bivši direktor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominique Strauss-Kahn tužio je nekoliko dnevnih listova i Henryja Guena, savjetnika francuskog predsjednika Nicole Sarkozyja.

Dominique Strauss-Kahn je bio jedan od vodećih kandidatana na predsjednilčkim izborima u Francuskoj prije nego što je uhapšen u SAD prema optužbama za seksualni napad. Optužbe protiv njega kasnije su odbačene.

Advokati Strauss-Kahn i njegove supruge Anne Sinclair saopštili su da su tužili francuski dnevnik Figaro i nekoliko francuskih magazina te Guena.

"Anne Sinclair ni Dominique Strauss-Kahn ne žele da ograniče slobodu izražavanja i cirkulaciju informacije ali nijedno od njih ne prihvata da njihova privatnost bude iskorištena i upotrebljena u komercijalne razloge", navodi se u saopštenju advokata. 

U saopštenju se ne pominju tačni pravni osnovi za postupak ali se istile da je u pitanju krivična prijava u slučaju Henryja Guena.

Dominique Strauss-Kahn se pripremao da objavi kandidaturu za francuskog predsjednika kada je 14. maja uhapšen u New Yorku i optužen je da je pokušao da siluje radnicu hotela.