Italija
0

Dokazi povezuju Berlusconija i prostitutke

SRNA
Silvio Berlusconi (Foto: AP)
Silvio Berlusconi (Foto: AP)
Tužilaštvo u Milanu saopštilo je danas da posjeduje dokaze o sastancima italijanskog premijera Silvija Berlusconija sa više prostitutki koje su boravile u iznajmljenim luksuznim stanovima.

Italijansko pravosuđe prije tri dana objavilo je da sprovodi istragu o Berlusconijevom odnosu sa maloljetnom djevojkom po imenu Rubi, nakon što mu je sud ukinuo politički imunitet.

"Brojne mlade djevojake prostituisale su se sa Silvijom Berlusconijem u njegovim rezidencijama u zamjenu za novac", napisao je tužilac u dokumentu u kojem je od poslanika zatražio odobrenje za pretres brojnih objekata povezanih sa predsjednikom Vlade.

Dokument nije stavljen na uvid javnosti, ali je poznato da on uključuje i transkripte sa audio snimaka koji su napravljeni po nalogu milanskog tužilaštva. Dijelove tih transkripta objavila je agencija ANSA.

"Silvio ne prestaje da me zove. On kaže: Rubi, daću ti sav novac koji želiš, prekriću te zlatom, samo dok sve budeš skrivala. Ne govori nikom ni riječ", kaže Rubi na jednom snimku.

Ukoliko bude proglašen krivim, italijanski premijer mogao bi da bude osuđen na tri godine zatvora zbog prostituisanja sa maloljetnom osobom i na 12 godina zbog ucjenjivanja.

Berlusconi je u jučerašnjoj video poruci odbacio "neosnovane optužbe" i rekao da je u stabilnoj vezi od kada se 2009. godine razveo od svoje supruge.