Pixar napravio izuzetak
0

Djevojčica na samrti tražila da pogleda 'Up'

Sarajevo-x.com
Colby Curtin, teško bolesna desetogodišnjakinja iz Orange Countyja, u Kaliforniji, imala je samo jednu želju prije smrti, da pogleda Pixarov crtani film 'Up', pišu američki mediji.

Svijet je danas obišla tužna vijest da je 10-godišnja Colby Curtin iz mjesta Huntington Beach izgubila bitku s bolešću samo nekoliko sati nakon što je pogledala željeni crtić.

Teško bolesnoj djevojčici koja je prije tri godine oboljela od rijetkog oblika raka krvnih sudova, nije bilo spasa. Kao i svaka djevojčica bila je veliki obožavalac crtanih filmova ali otkad je vidjela reklamu za 'Up' svaki dan je majci govorila da želi pogledati ovaj film.

Lisa Curtin, Colbyna majka je bila veoma odlučna da kćerki ispuni posljednju želju te je nebrojeno puta zvala Pixar tražeći DVD s crtanim filmom koji se još uvijek prikazuje u kinima i nije dostupan na DVD-u.

Kompanija Pixar je nesretnoj majci ispunila zahtjev te je poslala svog predstavnika da lično uruči DVD umirućoj djevojčici, a Colby Curtin je umrla sedam sati nakon što je pogledala ovaj film.