Komentari (81)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
EH DA MI NIJE DIJASPORE NIKAD JA NEBI NADIMAK VOZIO :)
Ne salje vise ni dijaspora kao prije,niti trosi puno u Bosni,dosli smo i mi pameti. U Bosni niko nista ne radi,kafice se ispijaju po kaficima a mi da radimo i pare saljemo E nema vise!
ha ja...... sigurno su placali ispisnicu izv drzavljanstva.......
a glaj ovo: nidje izraela
A sta je sa ljudima koji su bili u ratu, poslije rata pokusali zivjeti u BiH i skontali da nemaju sanse otisli u inostranstvo? Jesi li i oni dijaspora? Ti ljudi izdrzavaju i pomazu svoje porodice. Hocete li i njih pljuvati sto patriotski nisu s vama ostali? Imate bezvizni rezim pa fino putic pod noge ako vam ne odgovara ali ima jedva jaaako bitna stvar, na zapadu se radi i radi, i mozes prezivjeti, nisi gladan, ali zapad melje i nema merakanja i laganini
@@m Kada si sklon brojanju koliko je djamija napravljeno u zadnjih 10 godina onda pobroj koliko je crkava napravljeno i krstova ( po njivama,brdima i proplancima pobodeno----znamo poruku insanu) Pobroj porusene djamije i crkve u ratu pa uzmi malo pa poredi broj jednih i drugih pa ces vidjeti ko je bolestan. Ja tebe nisam proglasio bolesnikom stoga si i zasluzio ono sto si sam trazio. Toliko od neukog.
glavni su ovde na portalima kada treba da se siri nacionalizam, mrznja i preti ratom, a kada nesto treba da se konkretno ucini nema ni najtanje linijice njihovih para prema Bosni, dok koliko vidim kinezi bas lepo isisavaju pare iz ovog regiona!
Kakvi blesavi komentari.Ja imam rodbine vani koju ni dusmanu ne bih pozelio ALI to ne znaci da je moja rodbina mjerilo.Znam ih dosta sto pomognu familiji u teskim trenucima i posjecuju jedni druge.Tako da je veoma ruzno vrijedjati ljude koji pomazu svoju zemlju jer eto u vasem zitu ima kukolja.
Ti si mnogo bolestan covek.U zadnjih 10 godina u bih je izgrađeno vise džamija nego sto je napravljeno u cjelom 20 stoljecu.I jel narodu bolje?Nije. A sto se tice tog P.K. to samo pokazuje ko si i sto si.I jos nesto meni nije dobar neuk bosnjak kao ti nego pismen i korektan covjek ma koje nacije bio.
@@m Ti bi trebao nakome savjete o lijekovima ,a vidis da dusmani Bosnjacima otimaju zemlju ,jezik,naciju,kulturu,ruse djamije ,hareme ,tekije,ama bas sve bi zatrli sto mirise na islam .I samo Bosnjak koji zna oboriti pogled i biti neuk je vama dobar Bosnjak te njemu ne treba lijeka . Jos nesto P.K.
zalosno je citati vecinu ovih komentara,nekakve podjele na vas i nas,i tonu uvreda iz oba pravca.prirodno je da covjek voli rodnu grudu.daj da upremo zajedno da se stvari poprave.evo savjet za one koji bi izasli:organizujte se na internetu,osnujte drustvo i izaberite nekoliko pametnih ljudi,pa u kanadsku ambasadu na razgovor.kanadi treba desetine hiljada radnika na poljima naftonosnog pijeska.nadjite i nekog iz vlade bih da pogura vas pokusaj u ambasadi.zajedno su vam sanse vece.
Hahahahah čuj što su se raskucali ovi dijasporaši. Sve ko fol oni nama šalju neke pare hahaha da nije smiješno bilo bi žalosno. Pa vi ratne pobjegulje ste najviše profitirali na ovome ratu. Otpremnine, donacije, doživotne pe(M)zije, privilegije, dvojna državljanstva pa vam opet ko fol "teško"... Ovdje gdje sam ja, svaka od vas pobjegulja ima najmanje po 2 stana i po nekoliko kuća (sve donacije) a sa otpremninama ste kupovali najluksuznije automobile i poslovne prostore a kad dođe period jeseni i zime nigdje nikog... Ajde ne s3rite, puno je vama dobro. Pogledajte malo kako prave patriote (RVI) prolaze? Eno ih 90% ispred narodnih kuhinja bez nogu i ruku pa ne kukaju ni upola kao vi. Mjesečno imaju max 150 KM a vama su doživotne pe(M)zije i pomoći podjelile mrske katoličke države poput Austrije, Holandije, Švedske, Švicarske a najmanja je 500 eura...i opet vam malo!!!
De molim vas sredite te lutalice, napravite odjeljenje za nepušače po restoranima. Stižem u julu. Ako vam se puni entitet idite i punite ga ja jednom pobjego ne bježi mu se ponovo. Haj vozdra.
vidio sam i bosance koji popola dijele dolare sa svojima u bih,a i one sto ni jedan dolar nisu poslali.ja ne saljem radi nicije zahvalnosti,nego da pomognem meni drage i jer ne mogu da hodam okolo punog djepa a da ne ''poguram'' nekoga.i,sto si dalje od bosne,sve ti je draza.
Nisi ti vidio bahame ni na karti,petak navece a ti visis na klixu-pun para Najveci dio dijaspore su seljaci iz istocne bosne koji strasno uzivaju kad posjete Pariz,Rim,London...
Kamiondzije i cistacice iz St.Louisa ne salju nista nego dodju na odmor u Bosnu jer im je to najjeftinije i obavezno se uvale na grbacu rodbini da ne bi placali hotel i da se dzaba najedu i napiju a za uzvrat donesu majice kupljene od 1 dolara kupljene na snizenju u Targetu i Walmartu
joooj zaista ste fukare ljubomorne, neradnici zesci hahaha. Tko vam je kriv kada niste imali herca da se ufatite noge, ili pak niste bili u mogucnosti. Kuca 1/1 sa 2 trosobna stana i okucnicom od 10 000 m/2, trosoban stan na ciglanama isto 1/1 i vikendica na babanovcu isto 1/1. Kuca kesirana u saveznoj drzavi Massachusetts (ne jeftino-seljacki Missouri ili Michigan), da napomenem sve to sa svojim 35 kuka. Sta ono Trlaja sa Vozdovca rece? " Ne umeju da nadju sebe" sto ste ljubomorni neradnici jedni??? I phone uz markiranu odjecu bez kinte u djepu hahah