Francuska
0

De Villepin: Sarkozy je francuski Tom Cruise

Sarajevo-x.com
Bivši francuski premijer Dominique de Villepin kazao je da je predsjednik njegove države Nicolas Sarkozy poput Toma Cruisa misleći prvenstveno na sličnosti u visini Cruisa i Sarkozyja i na sklonost predsjednika Francuske da pokazuje svoje bogatstvo i glamur.

"Evo ga dolazi Tom Cruise!“, kazao je de Villepin jednom prilikom kada se skupini uglednih političara na ručku u Hotelu Matignon pridružio i prvi čovjek Francuske Nicolas Sarkozy.

Neslaganja između bivšeg francuskog premijera i predsjednika Francuske traju već godinama, a sva otvorena "prepucavanja“ i nesuglasice objedinio je u knjizi bivši saradnik nekadašnjeg premijera de Villepina. Knjiga pod nazivom "Des Hommes d'Etat“ (Državnici) djelo je Brune Le Mairea koji je nekoć bio šef osoblja u kabinetu tadašnjeg premijera Dominiquea de Villepina.

Francuski predsjednik je u posljednjih dana ponovo dao povoda za govorkanja i kritike na račun njegova rada zbog svoje otvorene ljubavne veze sa bivšom manekenkom Carlom Bruni. Prvi čovjek Francuske je samo dva mjeseca nakon razvoda cijelom svijetu predstavio svoju novu ljubav, a mediji su se više bavili njegovim privatnim životom nego njegovim radom.

"Mene zaista ne interesuje kakvi su komentari nekih ljudi. Ja sam promijenio svoj život i ljudi će to morati prihvatiti. Sada Francuzi imaju pravog čovjeka koji ima hrabrosti da načini neke promjene“, kazao je Sarkozy za magazin Le Canard Enchaine.