Komentari (112)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Potpuno te razumijem. Da sam na tvom mjesto čim te protjeraju i pređeš granicu nakon 10 minuta bi se vratila. Mogu zamisliti kako je lijepo živjeti u normalnoj civiliziranoj, sređenoj zemlji, zemlji po mjeri čovjeka, zemlji u kojoj ni pod razno ne možeš biti gladan i onda te neko najuri u ,,tamni vilajet,, prepun bijede, jada, sirotinje, bolesti, korumpiranih na vrhu, bahatosti, i naroččito primitivizma. Eeeeee kada bi ja imala tu sreću da spasim glavu i odem što dalje odavde ali nema šanse. Kako je lija bila ova zemlja prije rata, onda kada je čovjek bio broj 1, kada je čovjek bio zaštićen baš kako i dolikuje civilizaciji a danas nisam kadra u pola dana sa sigurnošću izaći na ulici. Ali to je moja sudbina.
Ne kontam kako su im mogli dozvolit da tri i pol godine borave tamo i onda odjednom ***rtacija.
sta psujes konju jedan
Vjerovatno trazili azil,pa zalbe,jedna za drugom........predpostavljam
Ostaje Almedin I porodica u Danskoj. Bar za sada. Otac je jutros na aerodromu u Kopenhagenu, isjeko ruku,venu, tako da je ***rt odkazan.
jel stvarno il se zezas??
Stvarno buraz, nisu ove stvari za sprdnju. ekstrabladet.dk prenosio uzivo odlazak.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
svakom dijasporasu, u slucaju da otvoreno kaze kako ne zeli zivjeti u bosni, i kako je bosna jadna bi automatski dao dozivotnu zabranu ulaska u NASU drzavu. ovoj drzavi ce krenuti bolje tek kad je svi budemo voljeli, i radili na njenoj boljoj buducnosti tako sto cemo krenuti od samih sebe. da sam ja neko i nesto, ne bi u nju krocio niko ko progovori nesto protiv nje. mrs u hrvatsku, srbiju i dijasporu, i nikad vise ne dolazite. a doci ce i taj dan, i to vrlo skoro.
Radi se o ministrici po imenu Inger, nikako o ministru Ingeru. Evo, ja bi se prijavio da budem novinar na Kliksu, ove greske i nepripremljenost ce se iskorjeniti, napomena: nemam stelu. Sto se tice ovog momka, emocije na stranu, danske vlasti rade po zakonu. Vrijedi napomenuti i da su dozvolu boravka dali mnogim nepismenim rominama, klosarima, sitnim kriminalcima, i prevarantima dok postenom momku zeljnom educiranja uskracuju pravo na zivot tamo. Momak treba iskoristiti poznanstva, i iskustvo u uredjenoj zemlji kako bi napredovao u svojoj..mozda ce mu na kraju ovo ispasti kao nesto pozitivno u zivotu.
Pa Amere, nemere se ilegalno usljepat u zemlju a onda se "uklopiti" i "zavoliti zemlja". Bjaz ba suplje, nego ti nazad pa se lati krampe i lopate.
danci su opasni,nema sale
Almedine, ja tebe razumijem. Ali ne moze jednostavno Danska da ti da stalni boravak, jel bi to znacilo da bi mogao svako ko je bolestan doci u Danskoj i traziti azil. Ljudi bi masovno dolazili a napokon zauzeli mjesto onima sto bjeze od rata i etnicko ciscenje i kojima je potrebno azil.
cao, jel se ti iz Danske javljas?
Otac mu boluje od sizofrenije i na osnovu toga su trazili humanitarni azil. Medjutim sizofrenija nije na listi bolesti po kome se dobija humanitarni azil u Danskoj. Danci smatraju da se sizofrenija moze lijeciti u BiH. Almedin je tu najmanje kriv. Nedo bog nikome..
eto sanse da budes osuđen na pravi patriota kao i mi. DA ZIVIS SA NAMA U BOSNI
Nije pravedno, klix može pisat "de*portacije" dok mi ne možemo pisat ***rtacije. Stop cenzuri i hoćemo slobodu komentarisanja.
Jebiga Alme svi bi mi tamo ali ne moze , dobro si i ostao tamo 3,5 godine haj sada malo ovamo svi se mi patimo treba u svojoj zemlji nesto mjenjati i boriti se a ne se ispaliti ne ne
Samo šalju poruku šta slijedi kad se u Danskoj traži azil. Čak vjerujem da će ovaj mali i ostat tu. A svim ostalim potencijalnim migrantima zdravo.
A po drustvenim mrezama garant velike patriote, Bosnjaci... Hebes zemlju koja Bosne nema i sl. Bujrum.
3,5 godine proveo u Danskoj,skolovao se i sad ***rtacija...tu nesto smrdi.
Kod skandinavaca dobijes papire u vecini slucajeva na 2 godine,samo sumnjivim daju na godinu i ako si bio ok za te 2 godine dobijes permanent-trajnu boravisnu dozvolu.Vjerovatno postoji neki razlog,momak ne izgleda kao neko ko bi pravio neka sranja...Ma ko ce ga znati sta je po srijedi ocamsestrem.
Sumnjam da pokusava dobiti papire kao azilant.To se rjesava mnogo brze.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
sta ti je njemacka