Svijet
1

Danas je "čarobni" datum 11.12.13., veliki broj parova će se vjenčati na ovaj dan

Klix.ba
Ako ste ljubitelj numerologije, astrologije i sličnih disciplina, svakako vam današnji datim nešto znači i vezujete za njega možda novi početak u svom životu ili očekujete nešto lijepo.

Danas je 11. decembar 2013. godine, odnosno 11.12.13. To znači da se radi o datumu koji u sebi ima niz od tri uzastopna broja, što se neće ponoviti u narednih 90 godina.

Sekvencijalni datumi poput 9.10.11., 10.11.12., 11.12.13. i palindrom datumi, kao što je 12.12.12., tokom cijele historije računanja vremena su bili popularni za sve vrste prigoda, kao što su vjenčanja, zaruke i slično.

Mnogi stanu na ludi kamen na ovakav dan, jer se radi o jedinstvenom datumu koji se ne ponavlja često. Oni koje zanima numerologija i slične stvari, vjeruju kako će im ovaj dan biti sretan ukoliko baš tada započnu novu fazu svog života.

Mnogi mediji širom svijeta danas su javili kako će se u njihovim sredinama vjenčati veliki broj parova.

Mediji sa sjedištem u Sydneyju su javili da su u pojedinim mjestima gdje se brakovi ne sklapaju tako često vjenčanje baš na ovaj dan najavili brojni parovi, a ista situacija je i širom SAD-a.

Svadbeni maloprodajni lanac "Davidova" u SAD-u računa da će se danas vjenčati oko 3.000 parova, njihovih kupaca, umjesto 370 koliko ih se vjenčalo na isti datum, ali prošle godine, prenosi ABC News.

Tako i Huffington Post donosi priču o paru koji se vjenčao 9.10.2011. godine, a dobili su bebu na današnji dan.

Numerolozi kažu kako je sam broj 11 dovoljno snažan, jer simbolizira blizance, a zbir svih brojeva iznosi devet, što je u nekim kulturama, poput indijske i kineske, sretan broj.

Naredni datum sa uzastopnim brojevima poput današnjeg će biti tek 1.2.2103., što znači da govorimo o brojevima 1,2 i 3.

Ukoliko imate priliku započnite nešto novo u životu danas i neka vam je sa srećeom, jer nikad se ne zna, možda su numerolozi upravu.