Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa generalno hvala Bogu da su shvatili, a njima sasvim dobro ide i bez EU. Ko pise komentar a nije bar par puta bio u Turskoj (a ne samo u Istanbulu ili na moru) a usput je posjetio industrijske zone zna sta pricam. Pa oni ovu recesiju nisu ni osjetili, a svijet niti pocinje niti zavrsava u Evropi. Uostalom mogu imati pristup u EU preko nas ili Srbije kada se ovi smiluju i puste nas u clanstvo. Hajde neka jos neko ima svoj stav osim Kine hehe.....
Turska je bila i bice banana republika. Vise im pristaje da se utale sa Iranom, Sirijom i slicnom bratijom. A BiH je uvijek bila i bice zapad za Turke u svakom pogledu.
A sta kaze Merkelica, tj. ska kaze Papa?
Ovo je ko kad ti treba ne da. Onda pričaš: Ma i nije kakva, hebat je!
levati jedni, prvo otidjite u Tursku, upoznajte narod i pogledajte koliko nas bosance gotive (a mi naravno glupi njih ne gotivimo) pa onda nesto serite o njima. A ovaj defo sto je napisao nesto za armence i grke, svaka ti cast, gluplji komentar nisam cuo, koji si ti konj !
Uopce me ne interesira ko se tu kome pridruzuje, kako shvatih iz teksta, sve manje i Tursku. Moje je komentar bio upucen na razlicite arsine, ne znam koliko si to shatio. Nabijanje na kolac, da bilo ga je u Otomanskom carstvu, ali jednako kao i u Pruskoj(Sv. Adalbert), Bohemiji, Spanjolskoj, Pomeraniji itd. A ako Turska i je nedemokratska zemlja, to je taman onoliko koliko su to danas i Francusak i Italija, da ne nabrajam dalje. Nije ni bitno. Ionako se gubimo na politickoj i gospodarskoj karti svijeta, Kina je ta koja ce diktirati odnose i govoriti ko je, a ko nije.
EU pristup je za jednog NATO-clana, kao sto je Turska, iz sasvim \"razumnih\" razloga kategoricno nezamisljiv...^^ Ko primjeti poentu u recenici, svaka mu cast....
Pa i vecina europskih zemalja je nastala na pljackanju i genocidu drugih naroda. Prva Francuska od Obale Slonovace, Toga, Gabona, Cada, do Alzira, Sirije i Kambodze, sve su u crno zavili. Spanjolsku ne treba posebno pominjati, Nizozemska i danas zivi od onog sto je popljackala, Britanija isto tako. Tako da bi se tu Turska kakvu opisujes dala uklopiti. Sve su to bivse velike kolonijalne sile. Ono sto nije tacno je taj tvoj podatak o Grcima, kojim se iliti kojim Grci cesto manipuliraju. Ako se izuzmu Armeni i Kurdi, Turska /Otomansko carstvo se pokazalo kao najtolerantnija drzava za pravoslavlje i zidove(za razliku od Poljske, Madjarske, Ukrajine, Rusije), sto su narocito pokazali u II svjetskom ratu kada su izdali oko 3000 pasosa za njemacke zidove i tako ih spasili logora.
@@EU Sta ti imas spominjati dzamiju,u kontekstu sa mojim stavovima.Ovim zavrsena diskusija a ti se ubjedjuj idalje.Nije ni jedna drzava savrsena,pometi ispred svojih vrata
Kako islamisti Erdoan i Gul vode Tursku, moglo bi se prije desiti da Turska izadje iz Nata nego da udje u EU
@@EU Ti nisi normalan.Kako nam ti naprica turci u dubiozi da ne moze gore.Oni napreduju svjetlosnom brzinom pa ti qrtzu sviraj.Budi realan
a sad heroina nema u EU jel ?
Njima prije metar u guzicu nego cenat u glavu. Napisao sam vise znanstvenih radova o tome zasto Turska ne moze u EU. NIjedan od njih ne spominje kulturu ili vjeru kao razlog. Toliko o nekim izmisljanim razlozima. Tko zeli u ozbiljnoj drzavi gradjanski rat sa Kurdima ? Tko zeli imati Siriju na granici ? Heroin bi u EU dolazio bez ikakvih prepreka. I jos 101 razlog.