Komentari (136)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Samo naprijed PKK
AKP je previše popustio Kurdima. Vrijeme je za Sive Vukove.
Malo po malo Turci provode svoj stoljetni plan o uništenju drugih naroda na svom teritoriju. Taj plan predviđa samo opstanak Turaka sunita. Prije stotinjak godina istrijebili su kršćane, Armence i Grke, iako ih je bilo cca 30%. Sada dolaze na red Kurdi, bez obzira dali su Suniti, šiiti ili aleviti. Pa im je borba protiv PKK samo loš izgovor za etničko čišćenje autohtonog stanovništva tog područja. Samo što su ovaj put zagrizli tvrđi orah nego što su bili Armenci i Grci.
Evo da ti objasnim u najkraćim mogućim crtama. Čistili jesu, ali ne u velikoj mjeri, a samo zbog Harača. Jer netko je morao raditi i plaćati poreze, dok su oni ratovali i osvajali. Samo iz tih razloga oni su držali 1/3 kršćana na teritoriju pod njihovom kontrolom. Kada su ukinuli Harač, kršćani im više nisu bili potrebni , pa se planski krenulo sa čišćenjem kršćanskog stanovništva. Naravno da to u velikoj mjeri nisu htjeli raditi u mirnodopskim uvjetima, već su čekali ratne neprilike, kada je to mnogo lakše učiniti. Kasnije, mrtvom i prognanom nalijepiš etiketu Kolaboracionist, izdajica, i misliš kako ćeš svijet zavarati. Ali ne ide to tako, polako, ali sigurno, kosturi ispadaju iz ormara. Genocid nad Armencima je turska noćna mora.
Ne uči se povijest u Mejtefu, ćao!
Podrska braci Turcima.
Turci gazite pkk mushrike
A tebi kurdski teroristi.
ovoliki članak da bi se opravdalo ,što turci napadaju kurde ... znamo boni, znamo ... da su turci na strani američke tvorevine isila
Cijeli svijet podrzava Turke u borbi protiv zlocinaca i separatista :)
Šta si ti bio u Jugoslaviji nego separatista.
Vlasino, Yuga je bila sastavljena od federalnih jedinica koje su usle u sastav Yugoslavije. Bosna je starija od 1000 godina. Haj sad setaj :)
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Upetljala se turska... vec pomalo jedu govna.
jel to informacija iz prve ruke ?
šta pomalo ... jedu hovna na veliko ... i to odavno
podrška kurdima i kurdskim pobunjenicima u borbi protiv terorizma.
čim ih turci i ameri nazivaju teroristima, nešto tu ne štima.. Kakav je onda tvoj stvar prema palestinskoj oslobodilačkoj organizaciji? Jesu li i oni teroristi?
Na kolac hin turite!