Komentari (41)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Moglo je i Chechenia
Prilika za Bosna, Hercegovina i Republika Srpska.
Englezi, How to pronounce this word Czechia?
Idu dva psa ulicom, jedan se češka drugi slovačka.
Kako li ce se zvati na novom hrvatskom jeziku
Idu dva psa ulicom...jedan se ceska drugi se slovacka
KAo da svoe ime skrsati Republika Srpska ?
RS-u ne treba da se skraćuje ime jer se time stvara utisak da se radi o nečemu odomaćenom, opšte prihvaćenom, familijernom i sl. Zato i stalno furaju izraz "Srpska" (bez Republika). Naprotiv, RS treba uvijek zvati punim nazivom, tj. Samoproglašeni bosanskohercegovački entitet "Republika Srpska" (sa navodnicima).
GT ili samo G,na zvanilnomtzv grbu piše PC.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
jbt, nisam ni prije govorio na engleskom czech republic nego samo czech, i svi su znali o cemu je rijec... sada moram da zovem zemlje czechia? jasta cu... :D
Jer si seljačina nepismena. Czech je pridjev. Isto ne kažeš stvari tipa "I was born in Yugoslav, but now I live in Bosnian and my brother moved to German last year. I'm going to Spanish for holiday in a couple of weeks."