Svijet
0

Bush imenovan osobom godine

NINA
Američki časopis Time proglasio je američkog predsjednika Georgea W. Busha "Osobom 2004.", zbog hrabrog beskompromisnog vodstva i čiste pobjede na nedavnim predsjedničkim izborima, javlja Reuters.

Časopis Time je izabrao Busha zbog njegovih čvrstih uvjerenja, jer nije pokleknuo i što je uspio uvjeriti većinu birača da zaslužuje ostati u Bijeloj kući još četiri godine, kazao je Jim Kelly, pisac časopisa.

"Očito je da će mnogi koji podržavaju predsjednika Busha biti zadovoljni, a mnogi koji ga ne vole bit će razočarani", kazao je Kelly, koji je inače urednik časopisa Time. On je dodao da će čak i oni koji možda nisu glasali za njega potvrditi da je Bush jedan od najutjecajnijih predsjednika u posljednjih 50 godina.

"Pobjednik mora biti osoba ili osobe koje su najviše obuzele vijesti i naše živote, zbog dobrog ili lošeg razloga, i utjelovile što je bilo bitno kroz godinu, loše ili dobro", kazao je Kelly.

Američki avijatičar Charles Lindbergh bio je prvi Timeov "Čovjek godine" u 1927. Neki izbori su bili očito neomiljeni, kao što je izbor Adolfa Hitlera 1938., Josefa Staljina1939. i 1942. i iranskog spiritualnog lidera Ayatollaha Ruhollaha Khomeinia 1979.

Inače, Bush je pobijedio u konkurenciji i reditelja Michaela Moorea.