Komentari (46)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Drzava koja nam je dala Homera, grcke bogove, demokratiju, Sokrata, Aristotela, hramove, Partenon, koja je izmislila Olimpijske igre-prvi put odrzane na Olimpu u cast bogova. Drzava koja je prva proizvela matematicare, fizicare, u kojoj se ljepota posmatrala kao geometrijski sklad harmonije. Apolon i Dioniz, bogovi koji su suprotnost ali koji se nalaze u svakom covjeku. Koliko samo lijepih stvari i umjetnosti, dala prvog modernog mislioca Odiseja. Sve sto je kasnije nastalo temeljeno je na staroj grckoj. Aleksandar Makedonski kada je usao u ovu zemlju ostao je zatecen njenim blagom i nikada nije srusio niti jedan kulturni objekat. Svi su je postovali. Sada evropski lopovi zele da uniste hram znanja i instituciju kulture. Fuj, sram vas bilo.
Sve je to OK, samo se ti isti Grci malo više razbahatili, trošili više nego su zatađivali, lagodno živili bez rada ... i yebi ga, došlo to sve na naplatu ...??? I št ćemo sad ... ! ! !
Nikad mi nece biti jasno, pravis demonstracije i usput rusis sopstveni grad.
Drzava kad je jaka, lako je poceti iz pocetka.. Jugoslavija ti je jako dobar primjer.
ne zivi se od stare slave.
@strshljen,tacno to su poznatiji ka pontski ili pontijski grci koji su doselili iz Turske ..
Pontus Grci, Kapodokijci, Armeni itd itd.. cak i slaveni sa Kavkaza. Danas su svi oni anticki Heleni.
Usvojiste li zakon o radu i agendu bakiree miloKrade trazili ste gledajteee..
Propali su ko Grcka
U Grčkoj demonstarcije zdravo
kad će se bošnjaci probudit
hoš li ti krenut za mnom ili si i ti neki uhljeb?
samo pitam hoš li
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Grci su kao nacija emigranti tj. oni su pravoslavni Turci. Sve do grcko-turske razmjene stanovnistva 1923.godine, vecinu stanovnistva Grcke su cinili Vlasi, Arvaniti (Albanci) i Sloveni. 1923.godine, u danasnju Grcku je doslo oko 2 miliona ljudi iz Anadolije, od kojih mnogi su bili turkofoni krscani. 2 miliona 1923.godineje danas 8 miliona, od sveukupne Grcke populacije od 11 miliona. Danasnji ''Anticki Heleni'' su smijurija od nacije, i miks svega i svacega. Ovaj Tzipras je npr. porijeklom Arvanit (Albanac) iz Epirusa.
turci nisu ni postojali kad su bili stari grci i bizantija,turci su okupirali danasnju tursku
Nadji knjigu Lorda Byrona, jednog od mnogih engleskih dobrovoljaca u grckom ratu za nezavisnost protiv Turske.. On bukvalno kaze, da grcki vojnici i cijela Atina pricaju albanskim jezikom.. Pred-hitlerovska judeo Evropa i Englezi su kreirali modernu Grcku isto kao i Israel.. Zanimljiva je ta veza Grka i Zidova.. Grcko pismo je Fenicansko Zidovsko pismo, Coca Cola Hellenic.. Ajax zidovski klub iz Amsterdama je nazvan po antickom ''grckom Bogu Ajaxu'' i mnogi drugi primjeri.. Mogao bih ti na stotine tekstova postovati, ali nemam vremena sada.
olimpiska vatra se otela kontroli...