Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dakle u Kini 1 na 15 miliona stanovnika. To je ekvivalentno kao kad bi u čitavoj BiH bilo zatvoreno 0.2 novinara i pisaca. Ne znam koliko ih je u nas zatvoreno ali ja ih znam bar 10 koji bi trebali biti.
Ili ovako. Neka je na svakih 5000 stanovnika 1 novinar. Onda ih je u SAD cca 70 hiljada. U SAD je cca 1.8 miliona, zatvorenika, cca 0.5 % populacije. Dakle ako novinare zatvaraju kao i ostale vjerovatno je zatvoreno 350 novinara u SAD. A u Kini sa 4x više ljudi, trebalo bi onda biti 1400 zatvorenih novinara. A ima ih samo 100?
Treba i ove sto rade za klix zatvoriti 😂
Koliko je studenata i profesora uhapšenih u zadnjim 🇪🇭 propalestinskim protestima???
Broj zatvorenih propalestnskih demonstranata u SAD na stotine - napad na slobodu mišljenja i okupljanja.