Situacija je "ekstremno ozbiljna"
2
Broj poginulih jučer u regiji Homs dosegao 115
Komentari (61)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
POGLEDAJTE KAKO JE BAŠAR AL ASAD JAKO HUMAN I HRABAR...VECI JE ZLOCINAC OD MLADICA I KARADZICA ZAJEDNO. \"U Houli si vladine snage koristile tenkove, minobacače i teške mitraljeze. Prema navodima aktivista, sigurnosne snage su u predgrađima Houle u.b.ijali i čitave porodice. Neki su poginuli u granatiranju, a drugi, koji su kasnije uhvaćeni, su u.b.ijani na mjestu. \" EEE BASARE ZLOTVORU SIITSKI, STICI CE TE ALL.AHOVA KAZNA, UMRIJECES KO PSETO ! PASCE TVOJ KRVAVI REZIM I TVOJA VLAST KAD TAD, A VALJA I TEBI PUSTITI DUSU ! MOLIM ALL.AHA DRAGOG DA POTPOMOGNE BRACU MUSLIMANE I NASTRADALE NAGRADI SEHADETOM , INSHALL.AH... PROTIV OVOG KRVOLOKA I NJEGOVIH VLADAJUCIH SNAGA !
The quality of the rebel battalion Alsaitat Akoshkih in response to the brutal massacre committed by the Zionist regime of Safavid rule in the occupied Hula 05/26/2012 http://www.youtube.com/watch?v=rdJRw-Zv-Ps&feature=related Revolution Euphrates Mohassan 26/05/2012 in response to the massacre of the Hula http://www.youtube.com/watch?v=jrYBjREqIbc&list=UUx6WVUuqUp8bCu0AAQwvwkg&index=3&feature=plcp
25. 05. Council\'s statement of the Syrian military of the army on the Syrian Free horrific massacre in the town of Homs Hula http://www.youtube.com/watch?v=Z0_ZOT7wKZo&feature=related
@ampace 1. siiti mi se ne prividjaju, ne treba biti puno pametan da namirises siita ! 2. nisi mi odgovorio na ona 3 pitanja 3. www.advance.hr je bosanski siitski portal u egzilu ( ipak ga niste smjeli postaviti na .ba domenu, frajeri ...
Ampak se bavi siijama i sunijama, a rimski Papa hapsenjem svojih sobara. Eto na sta su spali, a imali su namjeru ovladati svijetom.
Ampak, u s t a s o, privadjaju ti se siiti (takvi jeftini trikovi ne prolaze), kao i tvojoj braci iz Gornje Maoce., ali oni imaju bar finansijski inters od toga, a sta ces ti jadan, protestanti su vam pokorili cijelu Zapadnu Evropu, vas tradicionalni teren (cak su va vrijeme rata, bili na strani pravoslavaca), o cemu Papa Ratzinger (a i onaj Poljak prije njega) redovno kmeci, a kako je krenulo uskoro ce vam ukinuti i Vatikansku crkvu. Katolici su i u samoj Evropi vec blizu da postanu potpuno marginalna skupina.
@@ampak heh, sad ga ti malo pretjera ... ne branim ja vehabije niti stitim njihovu stranu nego samo ljudski i ispravno konstatiram slijedece : 1. najveca zrtva sunitske pobune u Siriji nece biti vehabije nego CIVILI, djeca zene i starci, kako to uvijek i biva u ovakvim situacijama a svaki normalan covjek bi to ipak trebao bezuvjetno OSUDITI ! 2. i vi siiti ste ponekad malo licemjerni jer , kada vam je Zapad predao Irak u ruke, niste se bunili niti proklinjali Zapad, Amere, cioniste itd, zar ne ?! 3. ako ste vi siiti dosljedni i zelite \"jedan covjek-jedan glas\" u Iraku u kojem su siiti vecina, zasto da taj princip ne bude primjenjen i u Siriji ?! ako ti nije tesko, odgovori miprvo na ova 3 pitanja ...
Ampak, bar ti kao zatucani katolicki ekstremist ne bi trebao stajati na stranu Vehabija, jer njihovu stranu drze protestanti Englezi, a znamo vrlo dobro kako vas protestanti su vas mlavili i mlave u Irskoj (i drugdje) i dan danas i kakav stav imaju prema katolickoj crkvi, papi i Vatikanu. Doduse, jsete i vi katolici (IRA i hercegovacka HERA) s vehabijama braca po terorizmu,ali dajte, budite malo pronicljiviji. Da vas bar ta fratarija po Kiseljaku moze nauciti bilo cemu korisnom, ali ne, ona vas samo poducava mrznji prema muslimanima, koja je u konacnici slijepa mrznja i krajnje je neproduktivna.
Neoharidzije na prvom mjestu za neprijatelje smatraju: a) krscane b) jevreje c) muslimane koji nisu vehabiti ODGOVOR: c)* * to i primitivni u s t a s a Ampak dobro zna i otuda tolika ljubav.
Evo u s t a s e Ampaka iz Kiseljaka, stize u pomoc svojoj braci iz Gornje Maoce. Bilo je samo pitanje trenutka kad ce stici pojacanje.
Vehabije, bolje se spremajte da posteno zaradjujete hljeb, jer kad padnu Saudi (a hoce uskoro i nece ih spasiti ni milijarde dolara donirane americkoj vojnoj masineriji), djeca ce vam pocrkati od gladi, mada nije lose ni da istupate u javnost iz svojih getoa, da svi vide vase pravo lice, ko ste i sta ste.
no, decki, no, dajte se malo kontrolirajte ... \"Tko sakrije sramotu muslimana na dunjaluku, All.ah će sakriti njegovu i na dunjaluku i na ahiretu.\" (Buharija i Muslim) mislim, nije valjda doslo dotle da vas ja poducavam islamu, ne ?! sad, sa druge strane, sije su fakat pretjerale u tamanjnju sunita i to se fakat poreci ne moze...
U sahih - vjerodostojnom - hadisu Poslanik s. a. w. s. kaze: \" Ostavljam vam iza sebe dvije stvari kojih ako se drzite necete nikada zalutati, to je Kur\'an I Sunnet \". Po tome se ravnaj, trudi se da umres kao pravi vjernik..pusti se ti podjela i bacanja graha protiuv \"vehabizma\"... Onaj ko ne slijedi Kur\'an i sunnet, ko slijedi neke tamo obicaje,sejhove,novotare, on ce i nastradati...zato neka se svako pobrine za sebe, valja nam stati pred gospodara Svjetova na Sudnjem Danu ! Najveci problem je danas izgledati kao musliman medju nemuslimanima...to nemuslimanima i nevjernicima smeta ! Oni će biti zadovoljni sa jednom i samo sa jednom stvari: da slijediš njihov put i ostaviš Istinu na kojoj si. \"Ni jevreji, ni kršćani neće biti tobom zadovoljni sve dok ne prihvatiš vjeru njihovu.\" (Kur\'an, 2:120) Pametnome dosta !
Pih ,klasicni zaguljeni bošnjo hanefija...slusaj ti njemu propovijedi, hahahahahah Mislim da s tom teorijom mozes ici djeci punit mozak u mektebu....samo jos djeca to gutaju, i naravno sirovi zaguljeni bosnjo...Zaguljenko, ne mozes da prihvatis cinjenicu da pogresno mislis....Smatras drugacije misljenje, neispravnim....Svaki skolovan covjek postuje sva cetiri mezheba...a to sto vi pojedinci radite, vi sijete smutnju, iznoseci lazi o ljudima koji slijede Kur\'an i sunnet, nazivajuci ih drugacijjima... Sto niej bilo od vjere u doba Poslanika s.a.v.s, nije ni danas... danas je milion nekih novotarija...to vama zaguljenima odgovara... Musliman si kolko slijedis Kur\'an i sunnet...Ako vec slijedite Ebu Hanifu i smatrate da ste hanefisjki mezheb, onda ga slijedite na ispravan nacin , a ne na iskrivljen nacin....vidis ja vas pojedince necu nazvati nevjernikom, jer vam fali obrazovanja...neprijatelji islama vam napunili mozak, jer oni vole dok mislite i radite ko oni !
Dovoljno j vidjeti ko se sve urotio protiv Sirije i sirijskog naroda (Izrael, SAD, Velika Britanija, Francuska i rezimi koje su instalirali, katarski i saudijski, kao i Erdoganov procionisticki rezim, koji je iako je poseao za jeftinim trikovima ulazeci u lazni konflikt s Izraelom, za kratko vrijeme uspio zavaditi Tursku sa svim muslimanskim narodima cijele te regije) , pa da i najvecem laiku postane sve jasno.
Zastrasujuce je koliko su i ove nase domace vehabije, iako su potpuno marginalni, spremni ici nisko, kada ih se suoci s argumentima. I po ovome se vidi njiova \"vjera\", a da se i pretpostaviti za cime bi sutra (iako vec jesu i kod nas u Bosni) posezali. Jedino dobro u tome je sto u svoj svojoj nemoci iznova i iznova pokazuju svoje pravo lice i zahvaljujuci dosta i tome, danas gotovo da i nema razumnih ljudi koji nisu prozreli vehabijsku podvalu. Cim padnu Saudi, past ce i cionisticki rezim, cime ce se urusiti i cijeli zapadnjacki imperijalizam, a to ce poslati vehabizam tamo gdje mu je mjesto, na najvece đ.u.b.r.i.s.t.e u historiji islamskog svijeta. Bez Sauda i njihovih krvavih dolara, ta sekta ce potpuno odumrijeti za ne vise od nekoliko godina.