Svijet
0

Britanski pedofil novi osumnjičeni u slučaju Madeleine

Sarajevo-x.com
Britanski pedofil za kojeg se vjeruje da je u vrijeme nestanka djevojčice Madeleine McCann bio u Portugalu, novi je osumnjičeni za nestanak djevojčice, izvještava Daily Mail. Njegovo ime poznato je portugalskoj policiji još od maja, ali istraga očito nije dovela do njegovog pronalaska.

Istražitelji su ovog pedofila htjeli ispitati još u maju kada je Madeleine i nestala, a kada su postojala indicije da je i on u Algavreu te da je moguće da je upetljan u nestanak djevojčice. Međutim, policija ga nikada nije uspjela privesti.

Policija je ispitala 52 osuđenih seksualnih prijestupnika, ali čovjek kojeg još uvijek nisu ispitali jedini je osumnjičeni koji bi mogao imati veze sa nestankom male Madeleine.

"Portugalskoj policiji data su imena 52 seksualna prijestupnika iz Velike Britanije i trebalo im je mnogo vremena da ih sve pronađu i ispitaju. Svi oni su isključeni kao mogući osumnjičeni, ali postoji jedan čovjek koji bi mogao biti umiješan u nestanak“, kazao je izvor blizak policiji za Sky News, a prenosi Daily Mail.

Poznato je da je isti pedofil prije dvije godine seksualno napastvovao 12-godišnju djevojčicu koja je sa roditeljima bila na godišnjem odmoru u Portugalu.

Ovaj 32-godišnji pedofil nestao je iz Portugala nakon što je saznao da ga policija traži u vezi sa ispitivanjem u slučaju Madeleine.

Privatni istražitelji koje su unajmili McCannovi vjeruju da je Madeleine ukradena od strane dobro organizovane pedofilske mreže.