Opijao ga i mučio
0

Brazilac priznao da je iglama pokušao ubiti pastorče

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Muškarac koji je pritvoren pod sumnjom da je pokušao ubiti dvogodišnjeg pastorka zabadajući mu igre u tijelo, priznao je krivicu u televizijskom intervjuu. Smrt djeteta planirao je kako bi se osvetio supruzi, piše AP.

Razgovarajući sa mobitela, 30-godišnji zidar iz Brazila Roberto Carlos Magalhaes izjavio je u emisiji Globo TV-a da je djetetu dao da pije vino razblaženo s vodom, a onda zabadao igle u njegovo tijelo, dok ga je ljubavnica držala.

"Radio sam to dva do tri puta sedmično u toku jednog mjeseca" priznao je u nedjelju govoreći iz zatvora u sjeveroistočnoj državi Bahia.

Dječak je uglavnom bio previše pijan da bi plakao, ali je strašnu bol osjećao kad bi alkohol izlapio.

"Bila je to zaista nepodošljiva patnja", kaže Magalhaes. "Mislio sam da će ga igle ubiti. Bilo bi to ubistvo bez otkrića."

Ipak, to se nije dogodilo. Dječak se požalio majci, koja ga je odvela doktoru. Rendgen je pokazao da se u tijelu djeteta nalazi skoro 30 igala.

Petosatna operacija izvedena u petak u Salvadoru spasila mu je život, a najopasnije su bile one koje su mu se nalazile blizu srca i pluća.

Glasnogovornica bolnice Ana Nery, Suzy Moreno, izjavila je da se na stotine Brazilaca raspituje za zdravlje dječaka, te da mu je mnogo njih donijelo poklone za Božić i nazvalo da pruži podršku.

Policija vjeruje da je i ljubavnica Magalhaesa, Angelina Ribeiro dos Santos, također pokušala da se osveti njegovoj supruzi. Oboje su uhapšeni, iako još uvijek nema optužnice. Nakon što je kamenovana policijska stanica u kojoj su u početku zadržani, prebačeni su na javnosti nepoznatu lokaciju.

Nije poznato da je Dos Santos bila član bilo koje religijske grupe ili kulta, a vlasti vjeruju da je par sam došao na ideju mučenja dječaka.

Djetetovo ime nije objavljeno zbog godina starosti.