Komentari (85)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dodaj me na fejs. zelim kanadski pasos ili ako tebi trebaju bosanski papiri...svejedno
Sta te izbjeglice znaju o poeziji, njih treba sve vratiti da sebore protiv terorista i Asada u svojoj zemlji.
To ce ih pravo pogurati.
@Luna.Luna hahahahaha ma nisu naveli kakav je odziv izbjeglica na tim poetskim druzenjima.
OK, lijepo, al kako rece jos neko bilo bi mozda i bolje, po meni, i korisnije organizovati hokej za izbjeglice, da se pravo prilagode kulturi, i nauce igrati hokej. Djes vidio Kanadjinana da ne zna hokej bre, a ko zna, onda za 10tak godina, bude neki novi Wayne Gretzky iz Sirije, Sirijski Grecki, izbjeglica Grecki i osvoji Stenley Cup sa Montreal il Edmunton, il Calgary i bude MVP i zlato olimpijsko donese Kanadi.
Pa onda isto odvesti ih u ribolov i lov, da znaju pecati i loviti, ko pravi Kanadjani, i kajak voziti, i onda neki Sirijac izbjeglica mozda jednog dana obori rekord, Kanadski i svjetski, uhvati najvecu stuku il jezersku pastrmku. Do sad je najveca jezerska pastrmka uhvacena na Great Bear Lake ja mislim, daleko gore na sjeveru, northwest teritorija, a bila je nekih 40ak kg.
Al ta tzv. lake trout, jezerska pastrmka, i nije bas pastrmka, neg se zove tako, kao i tzv. brook trout u Kanadi i USA, i nisu direkt u genusu pastrmke kao rainbow il brown trout il lososi, nego su isti genus kao i arctic char, znaci spadaju u char ribe, al svakako spadaju svi u salmonide, zajedno s 'pravim' pastrmkama i lososima i lipljenima i cak klenovima, i naravno mladica i Taimen, najveci salmonid na svijetu, tako da je to sve OK, sve je to ista familija, salmonidae. OK, toliko od mene.
haj ne rise
Tako je Renata, prvo malo poezije, a onda ih odvedi da igraju hokej!!!
aha.extra. oni su zivi zeljni poezije sada
GLUPACA NAIVNA KOJA FURA IMIDZ HUMANOSTI
Bolje da je kakvu sergiju organizovala
Svaka ti cast!
Aferim BOSANKO makar tamo kad zaobilaze i izbjeglice Bosnu I Hercegovinu ovamo. AFERIM
Ja mislim da ova lijepa zelena rijeka iza Renate nije Saskatchewan nego Vrbas :-) I lijepo od Renate sto ih docekuje uz poeziju. Vjerovanto nije lako prezivjeti januar u Saskatunu i kad nisi izbjeglica.
Po drveću uz obalu odnosno krošnji, i rukohvatu iza ženske, prije bi se rekklo da je ona na riječnom brodu 'The Prarie Lilly' na rijeci South Saskatchewan River.
Cini mi se da ja bolje poznajem rijeku Vrbas nego ti Saskatchewan river :-) Nije vazno koja je rijeka. Salim se.
Kanada, to je najljepsa zemlja na svijetu... 😃
sta joj dodje četo Dobrica Cosic.... oci joj slicne njegovim
ova renata voli obrezanu kitu...vidi joj se u ocima....
Primi i mene. I ja sam izbjeglica.