Komentari (74)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Long live Bosniaks, long live mother Bosnia!
Jos jedan od dokaza tko su zapravo Turci danas i kako su izgradili svoju naciju...poturcavanjem, haracenjem i otimanjem djece od balkanskih naroda...ali postoji jedan narod koji voli tog svog okupatora i porobitelja a to je bosanski islamski ummet koji se voli pogresno nazivati \'\'bosnjaci\'\' a to je ime koje izdase kao i svoju domovinu BiH kad su se podali turskim parama i turskoj vjeri i jos se cak i usude koristiti ime \'\'bosnjaci\'\'.
Srbi su Tursko pravoslavno plemekoje su turci naseljavali po Balkanu kao stocare i granicare.
Svim Bosnjacima koji su odselili u Tursku su promjenjena prezimena. Tako da se treba zamisliti, ja mislim da Srbi i Turci imaju iste genocidne osobine.
U Yu su imali (izmislili) znacenje naroda i nacije koja nisu ista kao u Europi.
SRB-IN je napisao/la:\"to su oni sto su vas ostavili ovde kao g o v n o na prtini a vi njih sad svojatate...e blago vama sa takvom pamecu...da ste bili dobri sa Srbima...bili bi gospoda...sad lizite dupe svakom ko naidje... \" Ne samo da su ih Turci ostavili kada su dosli Austro-Ugari, nego su AUSTROUGARSKOJ PLATILI DA IH ZADRZI U BOSNI DA IM NE DOLAZE U TURSKU! O tome postoje dokumenti i u Becu i u Istambulu, pa provjerite slobodno. A kada su bjezali Turcima iz rata, ov ih 1990-tih strpase u kavez u Kirklareli i nisu im dali izaci iz tog prihvatnog centra, nego ih tamo drzali kao zivotinje u kavezu! To je drugi put da ih izdaju ti isti Turci, a ovi im opet lizu stope. Da bi im bilo bolje sa Srbima, ne vjerujem, ali previse su se zanijeli Islamskim Deklaracijama, obecanjima da ce ovo biti samo njihova zemlja i da ce u njoj \"potomci begova\" jesti zlatnim kasikama samo kada se rijese kjafira....... Turska je jednom protjerana i nema joj vise nikad povratka ovdje!
Sto se tice Hrvata, taj je narod tu od stoljeca sedmog. Raspad krscanstva iliti hriscanstva se desio 1052ge. A Sava napravio svoju Crkvu oko 150 godina nakon tog raspada. Dakle, Hrvati katolici bili su tu i prije no sto je nastala SPC i bice i dalje. Nece ni Srbi nikuda, ne boj se. Sto se tice nacije koja je nastala 1993-ce i zeli drugima ukidati identitet da zaboravi svoje korijene i nametnuti \"bosanstvo\" kao Srbi nekad jugoslovenstvo.... nece ici.
Ti bi malo da pravis nove Jugoslovene, tj. tzv. Bosance kao naciju? Pa jugoslovenstvo nije uspejelo Srbima, a sto bi se sada svi u BiH odricali svojih identiteta jer je neko svoj opet promijenio 1993ce. Taj neko je do pred rat imao drugu naciju, a sada prica bajke o Bogumilima, Ilirima i slicno. Sto se tice nacije koja je nastala 1993-ce i zeli drugima ukidati identitet da zaboravi svoje korijene i nametnuti \"bosanstvo\" kao Srbi nekad jugoslovenstvo.... nece ici. Ako za par stoljeca Turskog divljanja ovim prostorima nisu nestal ni Hrvati, ni Srbi, a u Titovih par desetljeca nisu zazivjeli Jugosloveni, nece ni sada nestati ta dva naroda, niti ce naprasno mijenjati naciju i postati nekakvi Bosanci.
3 milliona mojih qarina, u turskoj te mosnjacke pogani i kmecavih tvorova nema vise od par stotina hiljada, neznam zasti ih turci odmah nisu pobili, obaceli su nam to.
Dabogda ti ch.e.tnik poklao svu familiju.
Bošnjaka u Turskoj ima od 100 do 150 hiljada maksimalno, ne više.
@Bogatašica Nisu egzekutori bili partizani,iz tvog komentara se vidi da malo znas o istoriji,bosnjaci su egzodus imali prvo sa dolaskom Austro-Ugarske pa onda kraljevine SHS,partizani su ih spasavali na Drini.
Eto 3 miljona Bošnjaka u Turskoj...pa što se ne pokrene postupak,odnosno postupci za povratak državljanstva...pa bi vidili koliko koga ima u BiH...pa ja,to nebi bilo u interesu pojedinih baraba...zato sve stoji...
čuj iz prošlog stoljeća, oće poturice da zvuče ozbiljno, a od prošlog stoljeća prošlo je nepunih 12 godina.
kako to da ste se sami nazivali m.uslimani , i za vreme tita , a i 92 kada je bio referendum , i referendumsko pitanje nije bilo bosnjaci nego m.uslimani srbi i hrvati ? prestanite vise da se maltretirate , i izmisljate istoriju , postacete svi kolektivno sizofrenicari .
to nisu nikakvi \"BOSANCI\",to su BOSNJACI!Pi.zda vam m.ater g.lupa Klix c.etnicki portal
Srbi svi i svugda. Procita Celebiju i vidjeces: Bosnjaci svi i svugda! A tvoj junacki nacionalizam je, nazalost, kukavicki. Imas RS - malo ti, jel? A na sta ciljas? Znas da su se Bosnjaci uvijek zvali Bosancima, Bosnjacima i Bosnjanima (kako u Hercegovini, tako i Bosni) Zasto? jer je Bosna bila kraljevstvo, pa Bosanski vilajet. Srbi su Turke premjestali od do... Te koje su oni razmjestali narod nazva Vlasi, i Turci ih u sluzbenim dokumentima nazvase Vlasima (nema sta pravi Srbi). Eh, da bi ti onda neke Srbe stvorio, ti se kacis naseljavanja Slavena BiH. Imas nesto svojih Srba (originalnih) u istocnoj Hercegovini koji su se pomijesali sa Bosnjacima i Hrvatima (to ti je SVE i svugda!) i pogresnog tumacenja bosanskih vladara. Imas doseljenika vlaha. A sto se tice kojem plemenu pripadaju Bosnjaci: najvjerovatnije plemenu Rvata, kao i izvorni pravoslavci u BiH. Znaci, Bosnjaci i pravoslavci u BiH su pravi Rvati.