Predstavljamo
0
Bh. unija studenata u Grazu
Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@BHFED. LAZOV @NORMALAN Gle, fina prijdeloga, \"SE SA 10 SPRATA ZGRADE VLADE RS NA GLAVU\". Kuku lele, ali kako ce Serbin da okonca zivot tako jadno, jos uz to napravit ce fleku na trotoaru, pa valja cistiti. Pa bolje da se baci u Vrbas, cisitje , ekoloskije, tijelo se relativno brzo raspada na temeperaturi od 10 C. Osim toga ribe dobijaju veliku kolicinu proteina.
Stvarno sam primoran da komentarisem doticnu osobu \"BHFED. LAZOV...\" PAPAK jedan manji entitet RS je dio BOSNE i HERCEGOVINE, a BOSNA i HERCEGOVINA je drzava!!! Zbog vec navedenog razloga ovo drustvo predstavlja i RS . Znam da si ti jadni pojedinac koji je neodgojen i ocigledno imas nedostatak opsteg obrazovanja! Ja poznajem dosta studenata u Grazu / Gracu koji dolaze sa podrucja RS i sasvim su normalni, sto se ne moze reci za tebe! ZATO MOLIM TE UCINI OVOJ PLANETI USLUGU NE TROSI NAM OVAJ DRAGOCJENI VAZDUH I OKONCAJ TAJ SVOJ MIZERNI ZIVOT!!! Moja preporuka: BACI SE SA 10 SPRATA ZGRADE VLADE RS NA GLAVU !!!!! Pozdrav za sve normalne HOMO-SAPIENSE
@nanu Vecina studenata u Grazu / Gracu ( po bosanskom pravopisu ispravno je oboje! ) su dosli u Graz nakon rata, t.j. odrasli su u Bosni i Hercegovini. Jedan od uslova za studiranje u Austriji je da fakultet koji zelite studirati mora se upisati u Bosni i Hercegovini. To je dovoljan dokaz o pismenosti clanova. Medju studente se ubrajaju i apsolventi (to su oni koji bi uskoro trebali zavrsiti, te se zbog toga ne zna koliko ima studenata- apsolvenata a koliko diplomanata). Ovo udruzenje je osnovano da bi se pomoglo studentima kojima treba pomoc s jezikom, smjestajem i uopce osnovnim zivotnim pitanjima koja se ovdje moraju sto prije rijesiti. Studenti dolaze u novu sredinu, gdje vaze drugacija pravila i udruzenje je tu da pomogne, sto, u ostalom, i pise u textu! @ BHFED. LAZOV... NEprofitabilno, NEpoliticko, NEfasisticko Udruzenje Bosansko-Hercegovackih studenata, akademika i alumni!
sta prestavljaju ove BALIJE AMER I SELVER TO JE UNIJA FEDERACIJE bih GENOCIDNE I NEMOJTE SE LAZNO SVIJETU PRESTAVLJATIN DJUBRAD KAKE TO IMA VEZE SA REPUBLIKOM SRPSKOM JEDITE GOVNA ZASTO JOS SVIJET LAZETE KOPILAD ROVOVSKA AUSTRIJA TREBA DA ZNA DA TO NEMA VEZE SA R.S KOJA TI JE TO KARINA BHUNIJA
Cuj akademika i alumni ?!?! Ni manje ni vise akademika i alumni. Sta vise, citat: \"Trenutno imamo oko 50 aktivnih i pasivnih članova\". Kakvih (bolan) aktivnih i pasivnih ?!? Cega ? Bas me interesuje, koliko od njih zna na bosanskom jeziku pisati i citati. Ako je kao u engleskoj i njemackoj, onda laku noc B&H. Jos fakat suptilni dio recenice me odusevio, citat: \"a nismo uspjeli doći do podatka koliko je studenata već diplomiralo\". Cemu ova recenica sluzi ? Da text duzi izgleda ? :-)) A tek recenica: \" Cijenimo na osnovu ovih podataka da trenutno u Gracu (valjda misle na mjesto Graz, imena gradova se pisu uvijek u orginalu) ima oko 800-900 prijavljenih bosanskohercegovačkih studenata\". Kome trebaju podaci koliko je upisalo ? Na fakultetu gdje sam se ja upisao, bilo je upisanih oko 400, danas ih 30 apsolvenata (sto jos uvijek znaci, da ce ih 30 i zavrsiti). Zamarate nas bezveze statistikom. PS.1 ah ja, zamalo da zaboravim, zahvaljujem se texto-piscu koji se polomio da sastavi ovako znacajnu i iscrpljujucu vijest na netu. Polomio sam se od dosade citajuci njegov text.
evo ti jedan link sa TUG, da malo dobijes predstavu o tome. Nisam mogao sada traziti druge, ali KFUni je duplo veci od TUG, pa ti kontaj onda... https://online.tu-graz.ac.at/tug_online/Studierendenstatistik.html?pAuswertung=7&pSJ=1029&pSemester=W
Daj na ti pokaži statistiku (mislim na ovog što kritikuje oscara) Onako iz radoznalosti, čuo sam da u Grazu imaju jak Džemat
pogledaj statistiku univerziteta TUG, KFUni, MEDUni i KUG pa onda daj sebi za pravo da govoris koliko studenata ima
@ Dada ... u Grazu zivi preko 5 000 BiH gradjana studenata ca. 400-500
ne trubi majke ti, tebi izgleda ne pase nista sto nasi gradjani, ma gdje god da su, hoce pozitivno da djeluju. Ako je zadatak pomoci nasim studentima, a hvala dragom Bogu da ih ima, i ako ti takvi studenti mogu imati koristi od pomoci, samo naprijed! I to malo buduce inteligencije koja se rasipa po svijetu bi dugorocno bilo moguce integrisati oko takvog udruzenja. Pa cak i ako \"se uzme ta lova za savjete\" o kojoj ti govoris, mada ne polazim od toga, i ako od toga bude obostrana korist, u cemu je onda problem? I sam sam clan predsjednistva jednog sportskog udruzenja ovdje u Austriji i znam koliko drzava kontrolira iste. Udruzenje studenata moze biti samo neprofitabilna organizacija, koja MORA da postupa po statutima propisanim od drzave. Zato molim te....mani se destruktivnih razmisljanja i gledaj da se kao \"novi becanin\" uklopis u novu sredinu a ljude koji hoce nesto da pokrenu, pusi ih da rade i na indirektan nacin i TEBE predstavljaju.
neki dan sam bio u ikea u grazu...odmah na ulazu neka nasa sto cisti...u gradu sami bosancerosi, arapi, crnci...onda sam skuzio zasto je heider bio ksenofob.
Wau, koliko vas je u Grazu!!!!!
Ich denke das ist eine verarsche! Die Bosnier moegen diese wichtig spielerei. Got hilf uns!
Nije losa ideja.Uskoro ce se tu poceti uzimati fina lova za savjete buducim studentima :D
wieso glaubst d´