Policija u potrazi za ubicom
0

VIDEO / Berlin: Na ulici upucao majku i sestru bivše zaručnice

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Berlinska policija u potrazi je za 26-godišnjim Mehmetom Yildirimom, za kojeg se vjeruje da je u četvrtak upucao dvije ženske osobe i ranio jednog muškarca u jednoj od najgorih pucnjava u tom gradu.

Osumnjičeni je, kako se navodi, prišao automobilu Mitsubishi u gradskom distriktu Wedding i kroz prozor ispalio više hitaca prema grupi ljudi koja se nalazila unutra. Potom je pobjegao.

Vjeruje se da je još uvijek naoružan.

Jedna od žena u vozilu odmah je preminula od zadobijenih povreda, dok je druga umrla u bolnici. Imale su 45 i 22 godine.

Teško je povrijeđen i 27-godišnji muškarac, zaručnik njegove bivše djevojke, a ona, Ferida (24), je ostala u stanju tolikog šoka da je morala biti hospitalizovana. U trenutku pucnjave sjedila je između majke i sestre koje su ubijene.

Mehmet Yildirim
Mehmet Yildirim
Policija istražuje uzrok pucnjave, a njemački mediji prenose da bi posrijedi mogle biti porodične svađe.

Posebno potresno je što se pucnjava desila usred gradske vreve i usred dana, te je izvedena sa iznimnom preciznošću. Svjedoci su kazali da vjeruju kako je sve bilo unaprijed isplanirano.

U tom dijelu grada živi uglavnom turska populacija, a u četvrtak su tamošnje ulice više sati bile blokirane dok je policija prikupljala dokazni materijal i tragala za ubicom.

Ferida i Mehmet su bili zaručeni, ali ga je ona napustila nakon četiri mjeseca, piše Bild.