Komentari (55)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ESKALIBUR povijest je tek nešto malo više od običnog popisa ludosti,zločina i nesreća ljudskog roda. budućnost je divna,ali je današnjica sasvim ružna. smatram da 65g. nakon II svj.rata nema potrebe da raspravljamo više o toj temi,pogotovo zbog činjenice da je i na našim prostorima bio rat od kojeg se mnogi nisu oporavili a neki,na žalost,neće nikada. poštujem ruku kulturu umjetnost u cijelini i nemam ništa protiv ruskog naroda. isto tako (pretpostavljam nećeš se složiti),smatram amerikance najmoćnijom silom na svijetu,neovisno o tome što ja općenito mislim o njima. zdravo.
Nikakve zločine a ni silovanja ruski vojnici nisu počinili u Srbiji.To je propaganda i laž koja služi kao intezivno ispiranje mozgova.Tu je laž svojevremeno plasirao Milan St Protić,istoričar iz Beograda koji glumi demokratu.Kad za ideju slobode hiljadama kilometara od svoje kuće pogine 5 000 Rusa,a veliki broj bude ranjen,onda je to vrijedno svakog poštovanja.Amerikanci i ostali imaju tek neznatan udio kad je u pitanju drugi svijetski rat.Gotovo nikakav.U taj rat Ameri su ušli da Rusi ne izađu na Atlamtik,ne nikako da poraze ideju fašizma.To je priča za vrtić.Najveći vojskovođa drugog svijetskog rata čije su ratničke viještine ušle u svijetske antologije je maršal Žukov.Koliko je američkih a koliko ruskih vojnika poginulo za ideju slobodnog svijeta?Evropa svoju slobodu duguje ruskom vojniku.Ovi ostali i ne treba da uđu u [email protected] god je Rusiji stao na žulj,Rusija je njemu iščupala grkljan.Ne treba da te plaši istina.
za ovoga eskalibura dabogda te rusi na kazanu hranili, i nedirajmi u predsjenika bjednice.bolji je od ti papaka dolje barem bililon puta.
ESKALIBUR opet mi na ruse i amere,ali dobro... ne možemo zanemariti ulagu amera u oslobađanju evrope, \"dan d\" i otvaranje novog fronta, koji je otvorio crvenoj armiji put ka srednjoj i ji evropi. rusi su općenito učestvovali u oslobođenju tadašnje okupirane države( npr.baranja,srijemski front) .kako si ti ponosan na ruse,tako su nišlije vjerovatno ponosne na bugare.isto tko ta crvena armija je počinila i niz zločina na teritoriju srbije : 1219 silovanja,359 pokušaja silovanja,111 silovanja sa ubojstvom,248 silovanj i pokušaja ubojstva,1204 pljačke sa fizičkom povredom. KPJ statistika.
@Tamo-onamo...Nastavak...Uz to je taj izvjesni Broz bio diktator kao i Staljin.Ne treba nipošto poistovjećivati SSSR i Rusiju.To je velika greška.Ruska država je stara preko hiljadu godina SSSR jedva da je postojao nešto više od 70 godina.Može o tome da se napiše puno toga,ali o tome nekom drugom prilikom.
@Tamo-onamo...Za slobodnu Evropu i svijet uopšte od nacističkog bijesnila životom je platilo 20 000 000 Rusa.Narod koji je Evropi donio slobodu je ruski narod.Za oslobodjenje Beograda poginulo je 5 000 ruskih vojnika,a veliki broj je ranjen.Nije Beograd oslobadjao nikakav Tito ni KPJ a ni partizani.Prvi tenkovi u oslobodjenom Beogradu su bili ruski tenkovi.Narod koji je zadužio ovaj svijet je ruski narod.U mnogo čemu.Nisam ja nikada poricao američke književnike i njihova dijela,ali ako ćemo pravo smiješno je porediti dijelo \"Starac i more\" i jednu \"Anu Karenjinu ili \"Braću Karamazove\".\"Ana Karenjina\"i uopšte ruska književnost su svijetski unikati bez premca,kao i ruska klasična muzika koja je neprevazidjena u svijetu.Zatim ruski balet,\"Labudovo jezero\"Petar Iljič Čajkovski kao i mnogo toga iz ruske kulture su za svakog dobronamjernog neporecivi i jedinstveni.Tito je bio prvi visoki predstavnik na ovim prostorima.
ESKALIBUR isto tako postoji stoka koja bi popljuvala ova imena,: charles bukowski,allan edgar poe,mark twain,stephen king,ernest hemingway. lajka je legenda,naravno,koja je na žalost umrla par sati nakon polijetanja. rusi su bili prvi u svemiru,ameri su prvi stali na mjesec. to je njihova utrka s kojom mi nemamo nikakve veze,kao ni sa cijenom nafte ili plina. samo smo nijemi promatrači. ali postoji nešto zbog čega sam ipak malo više skloniji amerima. uzmimo berlin od 45te, ta razlika između istočnog dijela i zapadnog. koliko god netko pljuje po titi,ja mu se zahvaljujem što nas nije dao pod rusku čizmu.
@Tamo-onamo...Sve sam ih ranije pominjao ali je ruska kultura, a i ja koji sam je pomenuo bili smo popljuvani od nepismene stoke sa ovoga foruma.Za dežurne agitatore ovoga foruma koji ispiraju mozak američkim \"vrijednostima\"postoji samo Amerika i niko više na ovom svijetu.Znam ja ko su svi koje si pobrojao.Svijetske veličine koje Amerika neće imati kad bi još deset puta postojala.Trebao si još da pomenuš Jurija Aleksejeviča Gagarina i Valentinu Terješkovu,prve kosmonaute.Takodje i lajku.Kad je ruski ćuko bio u kosmosu,Amerikanci nisu mogli ni da maštaju o takvom nečem.Amerike se tiče ha-hu.Putina i Medvedeva niko ne gadja cipelama u svijetu.Američkog predsjednika su gadjali.
ESKALIBUR da sam zaljubljenik u američku vanjsku politiku - nisam njihova stvar koliko s njom dobivaju ili gube ameri i gruzija??ma daj molim te. kad već uspoređuješ te dvije zemlje onda spomeni: dostojevskog,maksim gorkog,jesenjina,puškina,lav tolstoja,turgenjeva,čehova,bakunjina. ne samo hu ha,ratovi,oružje
@Tamo-onamo i ostali zatucani zaljubljenici lika i dijela Ujka Sema...Znate koliko se Obama pita kada je u pitanju Amerika?Isto koliko i prosječni Amerikanac.Nemate vi pojma o životu.On je crni musliman ustoličen u Vašingtonu,a zakleo se na biblijski surogat,tj.masonsku bibliju.Puno upućenijim taj detalj nije promakao.Raspitajte se,pa ćete vidjeti da sam u pravu.A što se tiče Rusije,pa koliko ja znam Amerika je vojno pomagala Gruziju i učestvovala aktivno u borbama u Šinvaliju.Pa šta bi na kraju?Rasturiše ih Rusi ko beba zvečku.Tako su ih ponizili da je bilo smiješno gledati šta su im uradili.Kakva je to sila čije naoružanje i vojnu tehniku Rusi kao na lageru kupe i odvoze u vojna skladišta?Lako je sa Vijetnamom,Irakom,Srbijom,Nikaragvom itd.Rusija je druga priča.Ko bez koga može,a ko bez koga ne može pokazala je gasna kriza.
@Ante: Pa ti sam govoris da si rasista, a novi predsjednik amerike ti crnac :) MIslim da ti ustvari podsvjesno zelis jako da ti ga zavuce neki crncuga do grla ! Inace od ljudi, Hrvata iz Hrvatske sam cuo da ste vi iz Zadra najzatucaniji primitivci u cijeloj Hrvatskoj ! Kad sam pitao jednog da mi pojasni samo je odmahnuo rukom i rekao \"Ma to ti je boze sacuvaj!\" Pozdrav Ante seljacino ustaska !
čestitamo Huso
joj staljine vrati se
mozel\' kod nas ista biti prokomentarisano bez brojanja krvnih zrnaca i pljuvanja po \"onom drugom\"? nas ni Obama ne bi pokrenuo naprijed kolika smo stoka, dobra samo za koride u Cevljanovicima...
Cuj jadnice usranih opanaka!! I kad bi ikada nekada i nekako - muslimani dosli u sutiuaciju da predju na hricsanstvo ----- SIGURNO OPET NIKADA nebi bili proslavni hriscani!!!! Zato odjebi !