Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo je demokratija i sloboda govora na američi način.
imate vi u bosni slobodu.nemate para(ko ameri npr),inace bi kod vas bio raj
ma vidis kvrc nisi bas u pravu, jer ako ja sa bank of america sklopim ugovor u kojem nigdje ne stoji da ja ne smiejm objavljivati textove takvog sadrzaja onda mi nemaju pravo zabraniti koristenje njihovih ulsuga dakle to je dijeljenje, a to je nesto poput rasizma ti mozes ti ne mozes...??? mislim koji k, njih boli sta cu ja objaviti na stranici a sta ne? zar mislis da bi se banke trebal mjesati u politiku javnih servisa i kontrolisati informacije koje mi mozemo cuti a koje ne? hell no
\"Novine mogu objavljivati i ne objavljivati šta žele, a da na sadržaj niko ne utiče (kao što su, naprimjer, željeli muslimani nakon objavljivanja onih karikatura) - e, to ti je sloboda govora i to se u zapadnom svijetu, za razliku od nas, poštuje.\" Ima prava koja se daju samo zato da ne budu upotrijebljena. Mediji imaju slobodu govora koju iskorištavaju i zloupotrebljavaju bez ikakve odgovornosti . Osobe koje ovo zloupotrebljavaju su problematične u najvećem stepenu zato što su njihova misao i ponašanje podređeni niskim životinjskim instinktima. Ovo što se tiče karikatura na račun Poslanika Muhameda.
@patriot I ti brkaš pojmove. Primijenimo analogiju. Evo, recimo, odneseš neku svoju priču Avazu, a Avaz je ne želi objaviti. Je li narušena sloboda govora, kao što ti to shvataš? Ne! Ti opet možeš izaći na ulicu i vikati sve što hoćeš, možeš otvoriti svoju internetsku stranicu na kojoj ćeš je napisati, ako imaš novca možeš pokrenut ii svoj list na kojoj ćeš to pisati - ali nećeš pravno odgovarati. E to ti je sloboda govora. Nastavimo analogiju. Recimo da si ti tu svoju hipotetičku stranicu registrovao u mojoj privatnoj firmi, i meni se ne sviđa to što pišeš jer smatram da to narušava sigurnost mene, moje države i naroda. Imam li pravo raskinuti ugovor? Imam. Kapitalizam. Opet ti slobodno možeš govoriti što želiš, jednostavno ja odbijam da ti budem posrednik. Nadam se da sam sad malo pojasnio slobodu govora s ova dva duga posta. ;)
WikiLeaks ipak treba selektivno objavljivati podatke. Jednostavno, neke stvari trebaju ostati neobjavljene. Je smo li zaista morali znati, recimo, da se Hillary Clinton boji da izraelski premijer boluje od Alzheimera? Zaista neukusno. @wikileaks Nema ovo nikakve veze sa slobodom govora i demokratijom. Zapravo, ima - sa demokratijom. Bank of America (bez obzira na ime) je privatna a ne državna firma, i u potpunosti ima pravo birati s kim posluje. Svako ima pravo na to. Novine mogu objavljivati i ne objavljivati šta žele, a da na sadržaj niko ne utiče (kao što su, naprimjer, željeli muslimani nakon objavljivanja onih karikatura) - e, to ti je sloboda govora i to se u zapadnom svijetu, za razliku od nas, poštuje. Ne brkaj pojmove.
Čovjek živ hebote. Kako izgleda sloboda govora na balkanski način ? Šta bi do sad bilo s čovjekom da je ovo napravio u vezi balkanskih političara, domaće diplomatije ?
i puno ljudi obustavlja poslovanje sa bank of america
ma tako i treba odma pozovite sve da povuku novac iz te banke pa nek puse k... onda:)) glume neku demokratiju ovo ono a pazi ih da ti se smuci, covjek objavi istinu i odma ga razapnu na kolac? pljunem vam na to sto zovete demokratija daleko ste vi od toga
IMA BBI BANKA SAMO IM DAJ NOVCA I IMAS RACUN BEZ PROVJERE PORIJEKLA NOVCA
neka Wikileaks otvori racun u Hypo Banci, ako moze Sanader, mogu i oni ;)
Jos malo pa ce wikileaks dobit zabranu pristupa internetu :P