Svijet
11

Australija: Krokodil na spavanju napao kampera i izvukao ga iz šatora

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Devetnaestogodišnji muškarac iz Australije oporavlja se u bolnici od povreda nakon što ga je iz šatora izvukao krokodil u ranim jutarnjim satima u oblasti Northern Territory.

Čovjek je kampovao s porodicom u blizini potoka u regiji Daly, oko dva sata vožnje od Katherine. Porodica je bila na pecanju i postavili su kamp oko 15 metara od obale rijeke. Oko 04:30 sati krokodil je zgrabio mladića za desnu nogu i izvukao ga iz šatora. Lokalno Ministarstvo zdravlja smatra da je čovjek spavao u trenutku napada, ali ga još uvijek nisu intervjuisali, prenosi Guardian.

"Uspio je drugom nogom izbaciti krokodila iz šatora", rekao je portparol policije opisujući čovjeka kao sretnika.

Povrijeđeni je prevezen u bolnicu i trenutno je u stabilnom stanju. Imao je opasne ubodne rane u donjem dijelu desne noge i bio je na antibioticima zbog bakterija u ustima krokodila. Nije poznato koliki je krokodil bio.

Stanovnici su upozoreni da se u ovoj oblasti drže dalje od rijeka, gdje su inače krokodili česta pojava.

Dvanaestogodišnjeg dječaka je prošle godine ubio krokodil u Nacionalnom parku u Kakadu. Također je u Zapadnoj Australiji 68-godišnja žena napadnuta u januaru, a izgubila je ruku i podlakticu. Dijelovi su poslije pronađeni u utrobi krokodila.