Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa ako cemo ispravno pisati, hajmo onda taj Umm Qasr pisati arapskim pismom ili uvesti u abecedu bosanskog jezika q,y,w,x ili ne znam ti koja slova. Ne pravi se bezze pametan.
Suradnja sa Iranom je puno bolja od konfrotacije. USA treba da razmisli ko je najbolja opcija za strateškog saveznika u regiji. Kod nas su brzo i pametno uvidjeli da im se ne isplati podržavati Srbiju.
jesu li danas koga spasili? posto ih je krenulo,kontam i danas bi bio red...ha ja.
God bless America!
samo se sjetim 1988 kada su sa uss vincennes,u perzijskom zalivu,ispaljene dvije rakete prema iranskom putnickom avionu, u neizmjernoj zelji da pomognu i spase svih 290 putnika i clanova posade od mizernog zivota u ropstvu. i uspjelo im je, naravno,sve pod parolom demokracije.malo su se,zarad reakcije \'ne demokratskog\' svijeta,pravdali da je to bio zajeb,ali su duboko u sebi znali da su,ipak,izvrsili nadasve svoju ljudsku,a potom i demokratsku duznost spasavanja porobljenih ljudi od njihovih vlastitih zivota.  
Preporucio bih administratoru da se malo bolje informise ili bar stavi naocale kad prepisuje tekstove.......te iranske ribare koji su oslobodjeni prije par dana zajedno sa pakistanskim ribarima nije spasio nikakav americki ......vec danski brod !!!! SIKTER
Cista prpaganda, nije bilo nikakvog spasavanje..uvjek se zele prestaviti kao dobrocinitelji a oni su ustvari osorni k.r.v.o.l.o.c.i....na ovu vjest su se u Iranu grohotom smijali...poozz
pa da,iranski marinci na truhloj barci peceli ribu.hau jes no.
lako je tebi srrati u fotelji pred tv-om iz gluhe bukovice nabijas zuljeve na dupetu ne znas sta je realni svijet ne znas kako je ribu lovit da prehranis familiju ne znas kako je isplovit na 15 dana sa losom barkom sa losom opremom prokiso do gole koze umoran bez trena sna kad te struje i valovi pocnu lomit ne znas zato i pricas iz guzice
ma da,klasicna americka wannabe prica. good guys spasavaju bad guys, bez obzira na sve.jos bolji scenario bi,mozda,bio kad bi npr iranci bjezeci od pomahnitalih divljacko-kanibalskih vladara,dozivjeli brodolom/potapljanje od strane istih,a onda bi na scenu stupili hrabri good guys (gdje bi glavnu ulogu mogao imati i vremesni sly/rambo),koji bi,riskirajuci svoj zivot,spasavali iranske disident-brodolomce,zeljne americke/zapadne demokracije.ovo bi bilo vec za oskara,a moj scenario/knjizevno djelo za nobelovu nagradu.
Navedena iracka luka zove se Umm Qasr a ne Um Kaser, a portparol Pentagona se zove John Kirby a ne Džon Kirbi, yebalo vam to fonetsko (srpsko vuk-karadzicevsko) pisanje stranih naziva milu majku i skolu koja vas je tome naucila.
mislite \"Amerikanci ponovo OTELI irance u vodama u blizini Iraka\" ?
cudi me kako sad ne pljuju lokalni iranski obozavatelji na amerikance